V Beskydech se zřítil paraglidista, do nemocnice ho transportoval vrtulník

Publikuje: Nikola Macáková — 10. 10. 2022
Zdroj: Lukáš Humpl (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Beskydech se zřítil paraglidista, do nemocnice ho transportoval vrtulník

V Beskydech v neděli 9. října, krátce před 17. hodinou došlo k pádu paraglidisty. Zasahovat musel záchranářský vrtulník.

O události informoval redakci krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že devětačtyřicetiletý muž cizí státní příslušnosti spadl při startu paraglidu z vrcholu kopce a skutálel se dolů po svahu. Prvotně byl ošetřen členy Horské služby Beskydy.

Z prudké sjezdovky jej však nebylo možno dopravit dolů ze svahu pozemní cestou a k zásahu proto odstartovali ostravští letečtí záchranáři. Ke zraněnému byl za pomoci palubního jeřábu spuštěn lékař, který prvotním vyšetřením zjistil poranění hlavy a klíční kosti,“ uvedl Lukáš Humpl z krajské záchranky.

DŘÍVE JSME PSALI:

Pod vrcholem Radhoště v Beskydech se zřítil paraglidista

Nikola Macáková — 10. 08. 2022
Ostravští letečtí záchranáři a Horská služba za sebou mají náročný zásah, při kterém zachraňovali paraglidistu, který ošklivě havaroval.

V podvěsu byl muž vrtulníkem přepraven nejprve na vrchol Javorového a odtud po dalším zajištění transportován do nemocnice Třinec – Sosna,“ dodal mluvčí záchranné služby.

U dalšího zraněného paraglidisty museli zasahovat záchranáři v Beskydech

U podobného případu zasahovali záchranáři, ve čtvrtek 6. října odpoledne rovněž v oblasti Beskyd, kde opět došlo k pádu paraglidisty. I v tomto případě na místě musel zasahovat vrtulník letecké záchranné služby a členové Horské služby, kteří zraněnému paraglidistovi poskytli neodkladnou přednemocniční péči. Následně byl muž letecky transportován na Urgentní příjem do traumatologického centra Fakultní nemocnice Ostrava.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu