Pod vrcholem Radhoště v Beskydech se zřítil paraglidista

Publikuje: Nikola Macáková — 10. 08. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Pod vrcholem Radhoště v Beskydech se zřítil paraglidista

Ostravští letečtí záchranáři a Horská služba za sebou mají náročný zásah, při kterém zachraňovali paraglidistu, který ošklivě havaroval.

Dramatická událost se odehrála v úterních odpoledních hodinách, v oblasti Dolní Bečvy na Vsetínsku v lokalitě Beskyd a UdálostiExtra.cz o ní dnes informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že krajské Operační středisko Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje bylo vyrozuměno o pádu paraglidisty v těžkém terénu pod vrcholem Radhoště a na vyžádání horské služby byl pro nepřístupnost pozemních prostředků vyslán k misi vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Místo události nebylo možno z popisu a údajů poskytnutých zraněným přesně lokalizovat.

„Po příletu nad určenou oblast proto letečtí záchranáři zahájili rekognoskaci terénu a po chvíli se jim podařilo díky zbytkům padáku, zachycených a viditelných v korunách stromů, určit, kde se pacient nachází. Jednalo se o mladý a velmi hustý smíšený porost. Pomocí palubního jeřábu byl k muži vysazen lékař, aby provedl prvotní ošetření, při němž zjistil vážné poranění páteře. Nutné bylo proto zajistit šetrný transport. Ještě předtím však musel lékař spolu s členem horské služby vylámat větve okolních stromů, aby mohlo proběhnout vyzvednutí čtyřiačtyřicetiletého pacienta v evakuačním vaku,“ sdělil redakci mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Po přenesení vrtulníkem na asi kilometr vzdálené přístupné místo a dalším zajištění v rámci přednemocniční neodkladné péče byl letecky transportován do traumatologického centra FN Ostrava,“ dodal k dramatické události závěrem mluvčí záchranné služby.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu