Pod vrcholem Pradědu v Jeseníkách ošklivě havarovala cyklistka

Publikuje: Nikola Macáková — 26. 09. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Pod vrcholem Pradědu v Jeseníkách ošklivě havarovala cyklistka

K místu události, na cestu pod vrcholem Pradědu, vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci ze základy, horští záchranáři a vzlétl vrtulník.

UdálostiExtra.cz o nehodě cyklistky informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že po základním zajištění byla jednačtyřicetiletá pacientka přepravena na Ovčárnu, kde mohl v rámci noční mise přistát vrtulník. Podle svědků zůstala žena asi deset minut po nehodě v bezvědomí, se záchranáři již byla v kontaktu.

Zasahující lékař zjistil při prvotním vyšetření život ohrožující poranění hlavy a mozku a nevyloučil ani další možná zranění. K nehodě cyklistky došlo, v sobotu 24. září ve večerních hodinách.

DŘÍVE JSME PSALI:

Letečtí záchranáři transportovali do nemocnice muže na Karvinsku po pádu z výše

Nikola Macáková — 23. 09. 2022
Ve čtvrtek 22. září zasahovali záchranáři u vážně zraněného muže na Karvinsku. Zásah probíhal v areálu nemocnice v Orlové.

„Pacientku bylo nutno uvést do umělého spánku, zaintubovat její dýchací cesty a připojit k přístrojem řízené ventilaci. Zajištěnou krčním límcem a uloženou v podtlakové matraci ji letečtí záchranáři transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu