Muž se v Beskydech zřítil z několik desítek metrů, pád nepřežil

Publikuje: Nikola Macáková — 07. 11. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Muž se v Beskydech zřítil z několik desítek metrů, pád nepřežil

V oblasti Velkého Javorníku na Novojičínsku došlo v neděli krátce před 17. hodinou k tragické události. Zasahoval i záchranářský vrtulník.

Osmašedesátiletý muž spadl z příkrého srázu a padal několik desítek metrů. Pád nepřežil. UdálostiExtra.cz o tragédii informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Pomoci okamžitě vyjely pozemní týmy Rychlé zdravotnické pomoci (RZP) z Frenštátu pod Radhoštěm a k misi vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Osmašedesátiletý muž spadl z příkrého srázu. Další turisté, kteří událost viděli, zahájili jako první poskytování pomoci, včetně nepřímé srdeční masáže. Následně k postiženému, který nejevil známky života, dorazili členové horské služby,“ uvedl Lukáš Humpl z krajské záchranky v tiskové zprávě.

DŘÍVE JSME PSALI:

Muž se v Orlové zřítil z 11. patra panelového domu

Nikola Macáková — 26. 10. 2022
Záchranáři zasahovali v úterý 25. října v Orlové na Karvinsku, kde se muž zřítit z jedenáctého patra panelového domu. 

Meteorologické podmínky nedovolily po příletu přistání vrtulníku poblíž místa události a stroj byl následně odvolán zpět na základnu. Pozemní posádku doprovodil k pacientovi, který se nacházel ve velmi obtížně přístupném terénu, pracovník horské služby. Zasahující lékař však při prvotním vyšetření zjistil poranění v oblasti hlavy a hrudníku, která byla neslučitelná se životem, ukončil probíhající resuscitaci a konstatoval smrt muže,“ doplnil k tragické události mluvčí záchranné služby.

Podle zjištěných informací redakce se tragickou událostí začala zabývat Policie ČR, nicméně podle všeho by se mělo jednat o nešťastnou událost, která si bohužel vyžádala lidský život.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu