Letečtí záchranáři transportovali do nemocnice muže na Karvinsku po pádu z výše

VIDEO
Publikuje: Nikola Macáková — 23. 09. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Letečtí záchranáři transportovali do nemocnice muže na Karvinsku po pádu z výše

Ve čtvrtek 22. září zasahovali záchranáři u vážně zraněného muže na Karvinsku. Zásah probíhal v areálu nemocnice v Orlové.

UdálostiExtra.cz o záchranné akci informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že informaci o pacientovi po pádu z výšky, který byl vezen soukromým osobním automobilem do nemocnice, převzali operátoři tísňové linky 155 deset minut po patnácté hodině. Za pět minut již byl první tým záchranné služby u postiženého, a to ve vjezdu nemocnice Orlová, do níž byl bez zajištění ve vozidle pacient převážen.

Informace o záchranné akci sdělil krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl v přiloženém videu.

„Podle informací, které záchranáři obdrželi, měl muž spadnut ze žebře, z výšky okolo sedmi metrů. Svědky události byl poté naložen a vezen do nemocnice v zavazadlovém prostoru automobilu. Tam jej také nalezly posádky záchranné služby. Jeho stav byl život ohrožující, zasahující lékař zjistil poranění hlavy, mozku a horní končetiny,“ sdělil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

Před vytažením z vozidla zajistili záchranáři žilní vstup a podali léky tlumící bolest, naložili rovněž krční límec. Po přeložení do ambulantního prostoru sanitky byl pacient uveden do umělého spánku, zaintubován a převeden na přístrojem řízené dýchání.

DŘÍVE JSME PSALI:

Padesátiletý muž se v Ostravě zřítil z 6. patra domu, pád nepřežil

Nikola Macáková — 22. 09. 2022
Hodinu před půlnocí byli záchranáři voláni k pádu z výšky v Ostravě. Padesátiletý muž měl spadnout ze šestého patra domu.

„Vrtulník letecké záchranné služby poté zajistil jeho šetrný transport do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl do další péče týmu tamního urgentního příjmu,“ doplnil mluvčí záchranářů.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu