Pod vrcholem Pradědu zemřel turista

Publikuje: Nikola Macáková — 20. 11. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl / ZZS MsK (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Pod vrcholem Pradědu zemřel turista

V sobotu 19. listopadu odpoledne zasahovali záchranáři u tragické události v Jeseníkách. Pod vrcholem Pradědu zemřel turista.

K zásahu vyrazili horští záchranáři a posádka rychlé zdravotnické pomoci (RZP). Následně byl k misi vyslán také vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedl k tragické události z Jeseníků krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Devětasedmdesátiletý muž zkolaboval několik set metrů pod vrcholem nejvyšší hory Jeseníků a následně došlo k selhání jeho krevního oběhu,“ upřesnil Lukáš Humpl.

První pomoc mu začali poskytovat svědkové události, následně také členové horské služby. Záchranáři po svém příjezdu pokračovali ve snaze o záchranu pacientova života rozšířenou resuscitací za pomoci přístrojové techniky a léků. Přes veškerou péči se nepodařilo obnovit činnost srdce a zasahující lékař musel konstatovat smrt muže,“ dodal mluvčí záchranné služby v tiskové zprávě.

DŘÍVE JSME PSALI:

Muž se v Beskydech zřítil z několik desítek metrů, pád nepřežil

Nikola Macáková — 07. 11. 2022
V oblasti Velkého Javorníku na Novojičínsku došlo v neděli krátce před 17. hodinou k tragické události. Zasahoval i záchranářský vrtulník.

U zemřelého muže byla nařízena pitva.

Vrchol Pradědu v zimě (pohled od jihu). Zdroj: Karel Beneš / CC BY 2.5

Horská služba v této oblasti aktuálně nevydala žádné varování, nicméně v horské oblasti Jeseníků se aktuální venkovní teplota pohybuje k dnešnímu dni okolo šesti stupňů pod bodem mrazu. V regionu se nachází souvislá vrstva přibližně 10cm napadaného suchého sněhu.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu