Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 12. – 20. října

Publikuje: David Bárta — 11. 10. 2022
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 12. – 20. října

Tlaková výše se bude ze střední Evropy přesouvat dále k východu a počasí u nás od západu ovlivní brázda nižšího tlaku vzduchu.

Týdenní předpověď počasí aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav s tím, že postupně k nám bude kolem tlakové níže nad severozápadní Evropou proudit teplý vzduch od jihozápadu. V závěru období bude jeho příliv slábnout.

Předpověď na středu:

Oblačno až zataženo, ojediněle mlhy a slabý déšť nebo přeháňka, zejména na Šumavě. Na severu, odpoledne postupně i na ostatním území polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na severu až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Polojasno až skoro jasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně od západu přibývání oblačnosti a večer na západě místy déšť. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při nízké oblačnosti kolem 7 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pátek:

Většinou oblačno a místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Slabý, přechodně mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:

Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Později ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo, ojediněle, přechodně místy občasný déšť nebo přeháňky. Postupně ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 3. – 10. října

Nikola Macáková — 02. 10. 2022
Mezi tlakovou výší nad Beneluxem a Německem a tlakovou níží nad Běloruskem k nám bude proudit chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:

Většinou polojasno a ojediněle přeháňky. „Ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. V závěru období přibývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v závěru období kolem 17 °C,“ dodal závěrem Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu