Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 11. – 18. prosince

Publikuje: David Bárta — 11. 12. 2023
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 11. – 18. prosince

Ve čtvrtek přechází přes střední Evropu frontální systém, následovaný studeným vzduchem od severu, přinášejícím chladnější počasí.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že v dalších dnech se bude přesunovat tlaková výše z Biskajského zálivu nad Alpy. Po její přední straně k nám zpočátku bude proudit studený vzduch od severu. Jeho příliv ukončí během víkendu teplá fronta od severozápadu.

Předpověď na pondělí:

V noci zataženo až oblačno, ojediněle mlhy, i mrznoucí. Místy, od západu přechodně na většině území občasný déšť, na Moravě místy i mrznoucí. Nad 700 m, k ránu na severovýchodě a východě i níže sněžení nebo déšť se sněhem. Přes den oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Ojediněle, ráno a večer místy občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku i srážky mrznoucí, nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na Moravě místy až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na Moravě místy kolem 3 °C, v 1000 m na horách kolem +1 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, zejména na Moravě místy slabý do 3 m/s.

KRÁTKÝ KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

V noci a ráno se na Moravě může místy tvořit ledovka!

Předpověď na úterý:

Oblačno až zataženo, místy občasný déšť, na severovýchodě nad 800 m sněžení. Večer od jihozápadu srážky četnější. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se změní na jižní a postupně zeslábne.

Předpověď na středu:

Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území, postupně místy občasný déšť. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na východě místy až -2 °C, k ránu oteplování. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na Moravě a ve Slezsku kolem 4 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Zataženo až oblačno, místy občasný déšť, na severu nad 1000 m sněžení. K večeru bude od severu déšť postupně přecházet do deště se sněhem a sněžení ve všech polohách. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na severu ochlazování. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek:

Oblačno, na horách místy, jinde ojediněle sněhové přeháňky. Postupně místy až polojasno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s se bude v Čechách měnit na západní.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 5. – 12. prosince

David Bárta — 05. 12. 2023
Tlaková níže bude zvolna postupovat ze severní Francie nad Německo a dále k severovýchodu. Kolem ní k nám bude proudit zejména ve vyšších ...

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Oblačno až polojasno, na horách ojediněle sněhové přeháňky. Během období přibývání oblačnosti, místy déšť. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, postupně 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, postupně 5 až 9 °C,“ dodává závěrem k týdenní předpovědi počasí pro Českou republiku ČHMÚ.

Použité zdroje:  ČHMÚ, KOMO-PRAHA / Handžák,
-db, –red.)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu