Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 28. listopadu – 5. prosince

Publikuje: David Bárta — 28. 11. 2023
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 28. listopadu – 5. prosince

Přes střední Evropu bude postupovat k jihovýchodu až východu frontální systém spojený s tlakovou níží a za ním se bude od západu přechodně rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že v závěru týdne se bude přes střední Evropu přesouvat k jihovýchodu oblast nízkého tlaku vzduchu. Na začátku příštího týdne se bude přesunovat přes střední Evropu nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu.

Předpověď na úterý:

Převážně zataženo, na většině území sněžení, zejména na jihu v polohách pod 400 m i déšť se sněhem nebo déšť. Později večer od západu ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, odpoledne od severu ochlazování, v 1000 m na horách kolem -2 °C, na severu ochlazování. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severní až severozápadní a přechodně zesilovat až na čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h).

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

V noci napadne i mimo horské oblasti místy 2 až 10 cm sněhu, v nižších polohách mokrého a těžkého. Přes den I mimo horské oblasti místy připadne kolem 5 cm nového, většinou mokrého a těžkého sněhu. Odpoledne od vyšších poloh se místy budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje. V úterý ve večerních hodinách místy tvorba zmrazků a náledí.

Předpověď na středu:

Polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky, zejména na horách. Postupně na severozápadě a severu až zataženo a místy občasné sněžení. Ráno ojediněle mrznoucí mlhy, hlavně v Čechách. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Zpočátku mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, bude k ránu od západu přechodně slábnout a během dne se změní na mírný jihozápadní.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

V noci na středu se bude místy tvořit náledí a zmrazky.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, zpočátku místy až polojasno a ojediněle mrznoucí mlhy. Ojediněle, později od jihozápadu místy občasné sněžení, zejména na jihozápadě ojediněle i srážky dešťové nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý jihozápadní, ve východní polovině území místy mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, se bude později měnit na severovýchodní.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Zejména na jihozápadě se při mrznoucích srážkách bude vytvářet ledovka.

Předpověď na pátek:

Zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení, zejména zpočátku a na jihu i srážky mrznoucí. Během dne ubývání srážek. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, na severu až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Zejména na jihu se bude zpočátku při mrznoucích srážkách vytvářet ledovka.

Předpověď na sobotu:

Oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky nebo občasné sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, ojediněle při protrhané oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Mírný severozápadní, postupně západní vítr 2 až 6 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 20. – 27. listopadu

Nikola Macáková — 20. 11. 2023
Zpočátku bude počasí u nás ovlivňovat tlaková níže, která bude postupovat ze Severního moře nad Polsko.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:

„Oblačno až polojasno, místy, postupně jen ojediněle sněhové přeháňky nebo občasné sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -8 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +2 °C,“ doplnil k týdenní předpovědi ČHMÚ.

Použité zdroje:  ČHMÚ, KOMO-PRAHA / Dvořák,
-db, -red.)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu