Jiný kraj, jiný mrav aneb brutální výcviky v různých armádách světa

Publikuje: David Bárta — 11. 03. 2023
Zdroj: Nikola Macáková (redakční text)
Úvodní stránka » Magazíny » Jiný kraj, jiný mrav aneb brutální výcviky v různých armádách světa

Morálka, obrana a bojeschopnost armády – to jsou hlavní kritéria pro bezpečnost kterékoli země. Některé výcviky jsou skutečně brutální.

Pro dosažení těchto cílů v různých armádách používají různé, někdy i neuvěřitelné a šokující metody výcviku vojáků. V našem přehledu se podíváme na 10 tradičních armádních výcviků, pro různé státy. Tématu se věnoval internetový soukromý blog zajimavysvet.cz.

Hra „horká brambora“ s opravdovým granátem (Čína)

Východ, jak je známo, je velice delikátní záležitost. I v případě, kdy se jedná o vojenský výcvik, zaměřený na rozvoj přesnosti prováděných příkazů a odvahy. Tyto vlastnosti se budou hodit v případě bitvy. Vojáci lidové osvobozenecké armády během cvičení musí zvládnout smrtící variantu hry „horká brambora“ – házejí si navzájem skutečný bojový granát.

Výstřely do hrudi (Ruské bezpečnostní služby)

Podobné cvičení (střelba do hrudi, samozřejmě s neprůstřelnou vestou) je součástí speciálního výcvikového kurzu v ruských zvláštních službách. Tohle cvičení se provádí za účelem odstranění panického strachu vojáků z postřelení. I přes přítomnost neprůstřelné vesty, dochází občas ke zranění. Nehledě na to zda byl voják zraněn nebo ne, tak musí po zásahu zachovat klid a adekvátně reagovat na nepřátelskou palbu.

Skákání do hořícího kruhu (lidová osvobozenecká armáda – Čína)

Voják je oblečen do úplně obyčejné uniformy a vyzbrojen útočnou puškou během této těžké zkoušky. Cíl této zkoušky je ten, že voják musí pocítit stejné emoce a adrenalin jako ve skutečném boji.

Potápěcí trénink (divize „Navy SEALs“ USA)

Během výcviku amerických taktických jednotek SEAL Navy se vojáci učí nebát se vody v každé situaci. Svazují jim ruce a nohy a nutí je se potopit na dno bazénu a zase vyplavat na hladinu, plavat podél bazénu, aniž by se dotkli dna, udělat kotrmelec pod vodou a jiné šílené věci. Cvičení se komplikuje tím, že instruktoři čas od času „útočí“ na vojáky a snaží se je utopit a tím simulují skutečný boj.

Prolomení cihel hlavou (jihokorejské a čínské jednotky)

Na to, aby se stmelili vojska, se často používají orchestry, pochody atd. Ale čínská armáda se liší i v tomto případě. Jejích vojáci se proslavili tím, že o jejích záda se lámou bambusové větve a o jejích hlavy se rozbíjejí cihly. Pokud byste srovnávali armády podle efektnosti, tak ta čínská by byla jistě nepřemožitelná.

Pití kobří krve (námořní pěchota USA)

Námořní pěchota USA dnes pije kobří krev a trhají slepicím hlavy vlastními zuby. To je součást jejích přípravy. Tohle všechno byste mohli vidět v průběhu 11 denního cvičení s názvem „Cobra Gold,“ které se koná každý rok. Například v roce 2014 se tohoto výcviků zúčastnilo okolo 13 000 vojáků z Thajska, USA, Singapuru, Indonésie, Japonska, Jiní Koreje a Malajsie. Cvičení se konalo v thajské provincii Chonburi.

Thajští vojáci provedli své americké kolegy pekelným tréninkem. V džungli je učili, jak přežít bez zásob vody a jídla. Potravu si vojáci museli sami chytit, zabít a „zasyrova“ pozřít.

Kurz přežití v divočině je pro mě docela zápřah. Učíme se, jak konzumovat různé druhy potravin, rostlin, zvířat. Učíme se, jak zabíjet zvířata humánním způsobem. A taky se učíme spoustu nových strategií. Dozvěděl jsem se věci, jaké jsem dřív vůbec neznal,” sdělil své dojmy a zážitky agentuře Reuters, kterou cituje portál seznam-zpravy.cz s tím, že jeden z amerických vojáků Ali J Alkazahg. Kromě kobry se američtí vojáci učili humánně zabít a následně sníst také škorpiony, pavouky, gibbony nebo menší divoké šelmy.

Balancování nad ohněm (Bělorusko)

Vojáci bezpečnostních složek Běloruska jsou bezpochyby ostří hoši. Jednotlivci, kteří se chtějí dostat do elitních jednotek, ovšem musí projít řadou složitých zkoušek. Zkoušky zahrnují 10 kilometrový pochod, následuje útok na opevněnou oblast, boj z blízka, útok na výškovou budovu a zkouška akrobatických dovednosti. Nestačí pouze projít po břevnu, pod kterým hoří oheň, ale po nich také házejí různé předměty, kterým se musí vyhnout, aby nespadli. Pod břevno ještě ke všemu střílí velitel.

Skákání z mrakodrapů a horolezectví (Izrael)

Pokud se teroristi někdy pokusí vzít rukojmí v mrakodrapu v Tel Avivu, nebudou zřejmě očekávat útok komanda, které vtrhne dovnitř oknem. Takové školení se koná v anti-teroristické jednotce pro obranu Izraele. Vojáci skákají z vrcholu nejvyšší budovy v Tel Avivu nebo sestupují po stěně.

Plazení po korálech a kamenech (námořní pěchota, Thajsko)

Cesta do ráje“ – tak se jmenuje závěrečná etapa 9 týdenního intenzivního výcviku pro thajskou námořní pěchotu. Vojáci musí pouze pomocí trupu, bez použití končetin, prolézt 50 metrů dlouhou trasu, která je složená z kamenů a korálů.

DŘÍVE JSME PSALI:

Spolupracuje armáda s mimozemšťany? Navštěvuje naší planetu UFO?

David Bárta — 31. 12. 2022
Dozvíte se, jak souvisí vojenská armáda s UFO. A jak je možné, že armáda možná spolupracuje s mimozemšťany, aniž bychom něco vědě...

 Jízda na koni skrz kouř (holandská královská garda)

Vojáci často chtějí, aby je trénovali se zvířaty. Fotografie ukazuje, jak holandské jednotky skáčou na koních přes kouřovou clonu.

 

Použité zdroje: zajimavysvet.cz, seznam-zpravy.cz, wikipedia
(redakční text)

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu