Z brněnského bytu vycházelo volání o pomoc, strážníci se k seniorce dostali balkónem

Publikuje: Nikola Macáková — 11. 12. 2022
Zdroj: Mgr. Markéta Skřivánková / Městská policie Brno (tiskový servis) & redakce (nm)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Z brněnského bytu vycházelo volání o pomoc, strážníci se k seniorce dostali balkónem

Páteční večer se bytovým domem v brněnských Žabovřeskách rozléhalo volání o pomoc. Jeden z nájemníků proto neváhal a vytočil linku 156.

O případu a následné záchranné akci informovala v tiskové zprávě mluvčí městské policie Brno Markéta Skřivánková s tím, že ženské naříkání vycházelo z přízemního bytu i po příjezdu strážníků pořádkové jednotky městské policie, okamžitě se tedy pokusili otevřít vstupní dveře planžetou. Ty byly ale zamčené, a tak museli přistoupit k náhradnímu řešení. Z kufru služebního vozidla vytáhli teleskopický žebřík a vylezli po něm na ženin balkón. Zakrátko už speciálním vybavením a bez poškození otevřeli balkónové dveře a vstoupili do bytu.

Dvaasedmdesátiletou ženu našli ležet v posteli, nebyla viditelně zraněná, byla na tom ale velmi špatně psychicky. Strážníci proto ihned přivolali zdravotníky, kterým chvíli nato svěřili starší ženu do péče,doplnila mluvčí městské policie.

DŘÍVE JSME PSALI:

Seniorka v Brně upadla v bytě, pomoc ji poskytli strážníci

Nikola Macáková — 10. 12. 2022
Jako zdatní záchranáři i psychologové si včera v noci počínali brněnští strážníci na Lesné.

Podle zjištěných informací redakce zasahující záchranáři ženě na místě poskytli odbornou přednemocniční péči a následně ji, již ve stabilizovaném stavu převezli do nemocnice k dalšímu ošetření.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu