Seniorka v Brně upadla v bytě, pomoc ji poskytli strážníci

Publikuje: Nikola Macáková — 10. 12. 2022
Zdroj: Mgr. Jakub Ghanem / Statutární město Brno - Městská policie Brno (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Seniorka v Brně upadla v bytě, pomoc ji poskytli strážníci

Jako zdatní záchranáři i psychologové si včera v noci počínali brněnští strážníci na Lesné.

UdálostiExtra.cz o případu informoval tiskový mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem s tím, že zasahující strážníci otevřeli tam byt osmasedmdesátileté ženy, která krátce předtím telefonovala na linku 156. Řekla, že upadla v kuchyni při pečení, a musela se doslova doplazit k mobilnímu telefonu.

Tísňové tlačítko, které běžně využívá, totiž nedopatřením nechala odložené na stole a z podlahy na něj nedosáhla.

Strážníci zkontrolovali její stav a přesvědčili se, že nekrvácí. Při pádu se totiž udeřila do hlavy a ta ji začínala bolet. Hned po příchodu do bytu také vypnuli a pootevřeli troubu a ženu uklidnili, že se jí nespálily vanilkové rohlíčky. Během čekání na sanitku si s ní vykládali o receptech na cukroví, a protože se seniorka zajímala o jejich výstroj, ukázali jí rukavice, kameru i vysílačku. Ženu několikrát rozesmáli a rozptýlili tak její původní obavy,uvedl Jakub Ghanem.

DŘÍVE JSME PSALI:

Psychicky narušený a agresivní muž ohrožoval v Brně lidi s nožem

Nikola Macáková — 23. 08. 2022
Muž s kalhotami spuštěnými nízko pod pasem pokřikoval v neděli dopoledne na kolemjdoucí po brněnském Pálavském náměstí.

Do bytu potom pustili zdravotníky a předali jim seniorku do péče. Hlídka pořádkové jednotky městské policie následně byt zamkla a záchranáři ženu převezli na vyšetření do nemocnice,“ doplnil závěrem mluvčí městské policie.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu