V Jablonci nad Nisou unikla neznámá látka, v péči lékařů skončilo 37 lidí

Publikuje: David Bárta — 08. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Jablonci nad Nisou unikla neznámá látka, v péči lékařů skončilo 37 lidí

Jako obecné ohrožení aktuálně vyšetřuje policie podvečerní únik neznámé chemické látky v panelovém domě v Jablonci nad Nisou.

Kvůli neznámé dráždivé látce v panelovém domě v Jablonci nad Nisou skončilo v péči záchranářů posléze v nemocnici 37 lidí včetně dvou policistů a devíti zasahujících hasičů. 

Únik neznámé dráždivé látky, ve Skelné ulici v Jablonci nad Nisou oznámil na krajské operační středisko hasičů na tísňové lince jeden z obyvatel domu v úterý, krátce před 18. hodinou. Na místo se postupně sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Do nemocnic v Liberci, Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi a Jičíně záchranáři následně rozvezli 37 lidí. „Bylo to hlavně z preventivních důvodů k dalšímu vyšetření. Byl mezi nimi i jeden náš zdravotnický záchranář,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev. Do nemocnic záchranáři převezli i dva policisty a zasahujících devět hasičů.

„Evakuovat museli hasiči v úterních podvečerních hodinách obyvatele z jednoho vchodu panelového domu, v dalších částech panelového domu bylo vše v pořádku,“ uvedl k události krajský mluvčí libereckých hasičů Jan Přerovský.

Hasiči ve středu během dne prováděli v domě opakovaná měření, ta první nic neodhalila. Hasiči odhalili jen stopová množství neznámé chemikálie, a zatím neznají ani zdroj. „Vzorky budou zkoumat pracovníci chemické laboratoře z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdaneč. Výsledky zatím nemáme,“ dodal Přerovský.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu