Třináct lidí skončilo v péči záchranářů při požáru domu v Ostravě-Vítkovicích

Publikuje: Nikola Macáková — 18. 11. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl/ZZS MsK & Lukáš Popp/HZS MsK (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Třináct lidí skončilo v péči záchranářů při požáru domu v Ostravě-Vítkovicích

Hasiči, policisté i záchranáři museli zasahovat ve čtvrtek 17. listopadu u požáru bytového domu v Ostravě-Vítkovicích.

O požáru informoval krajský mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp s tím, že z bytového domu museli hasiči evakuovat deset osob, z toho dvě děti. Požár zničil celý byt. Celkem tři jednotky hasičů zasahovaly na místě události, krátce před čtvrteční 15. hodinou.

Po příjezdu hasičů na místo události byl byt již celý v plamenech. „Hasiči tak museli z domu, který měl 4. patra, evakuovat celkem deset osob. Dvě osoby hasiči museli vyvést ve speciálních vyváděcích maskách. Mezi evakuovanými osobami byly i dvě děti. Všech deset osob bylo na místě ošetřeno přítomnými zdravotníky. Jedno z dětí muselo být odvezeno do nemocnice, ostatní osoby zůstaly na místě události a hasiči pro ně přistavili evakuační autobus, který jim poskytl, po zbylou dobu zásahu, zázemí a tepelný komfort. Po celou dobu zásahu byl dům odpojen od elektrické energie a plynu,“ uvedl v tiskové zprávě Lukáš  Popp z HZS Moravskoslezského kraje.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu během 40 minut…

Při požáru bytu v Ostravě-Vítkovicích hasiči evakuovali deset osob. Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje/Lukáš Popp (tiskový servis)

Další dvě hodiny zabrala hasičům likvidace požáru. Na odvětrání zakouřených prostor hasiči nasadili přetlakovou ventilaci. Vybavení bytu, z důvodu dohledání skrytých ohnisek, museli hasiči vyhodit z okna před dům,“ upřesnil mluvčí hasičů.

K dramatické události se dnes vyjádřil také krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že k zásahu byly vyslány tři týmy rychlé zdravotnické pomoci a posádka s lékařem.

Záchranáři ošetřovali celkem třináct osob, které se v domě nacházely. Všechny byly při vědomí a mimo přímé ohrožení života,“ uvedl dále Lukáš Humpl.

V rámci přednemocniční neodkladné péče ukázalo vyšetření vesměs lehká nadýchání se zplodinami hoření. Jednalo se o šest žen, šest mužů a patnáctiletou dívku. Ta byla následně přepravena k poskytnutí další lékařské péče na dětskou ambulanci Vítkovické nemocnice. Ostatním pacientům byla poskytnuta zdravotnická pomoc na místě, jejich transport do nemocnice však nebyl nutný,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Příčina vzniku požáru je v šetření hasičů a policie. Škoda, kterou napáchal požár, byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun,“ doplnil Lukáš  Popp.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu