Psychicky narušený a agresivní muž ohrožoval v Brně lidi s nožem

Publikuje: Nikola Macáková — 23. 08. 2022
Zdroj: Mgr. Markéta Skřivánková / Městská policie Brno (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Psychicky narušený a agresivní muž ohrožoval v Brně lidi s nožem

Muž s kalhotami spuštěnými nízko pod pasem pokřikoval v neděli dopoledne na kolemjdoucí po brněnském Pálavském náměstí.

Zasahovat museli přivolaní strážníci brněnské městské policie. O případu informovala UdálostiExtra.cz mluvčí městské policie Markéta Skřivánková s tím, že po rozhovoru se svědkyní hlídka ihned dotyčného vyhledala a pobídla ho, aby se oblékl.

Dvaatřicetiletý muže byl v evidentně špatném psychickém stavu. Přestože strážníky poslechl a přestal se v jejich přítomnosti obnažovat, neustále něco pokřikoval, mluvil si sám pro sebe a spěšně přecházel ze strany na stranu. Choval se nepředvídatelně, chvílemi až agresivně. Zjištění hlídky, že muž má vedle sebe kuchyňský nůž se zhruba dvaceticentimetrovou čepelí, ještě závažnost situace podtrhlo. Naštěstí se ho strážníkům podařilo jeho majiteli velmi rychle odebrat,“ uvedla Markéta Skřivánková z městské policie.

Mužův stav se ale postupně zhoršoval, dokonce praštil svým mobilním telefonem tak silně o zem, že se roztříštil. Hlídka proto vzhledem k jeho rozpoložení přivolala zdravotníky.

I když je muž nejprve dobrovolně následoval k sanitce, záhy se zničehonic pokusil o útěk. V tom mu ale strážníci velmi rychle zabránili. V poutech pak za doprovodu hlídky zamířil na vyšetření. Lékaři poté doporučili jeho převoz do psychiatrické nemocnice,“ doplnila mluvčí městské policie.

Autor: Mgr. Markéta Skřivánková
Zdroj: Městská policie Brno

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu