Karlovarský lázeňský trojúhelník: místo uzdravení a relaxace

Publikuje: David Bárta — 03. 11. 2023
Zdroj: (redakční text)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Karlovarský lázeňský trojúhelník: místo uzdravení a relaxace

Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně – tři perly v srdci Evropy, které tvoří takzvaný karlovarský lázeňský trojúhelník.

Tématu se dnes věnovala redakce našeho magazínu s tím, že tyto lázně, proslulé svými léčebnými prameny a úchvatnou architekturou, mají co nabídnout návštěvníkům z celého světa. V dnešní době, kdy stres a hektický životní styl nás stále více zatěžují, se stále více lidí uchyluje do těchto lázní, aby našli úlevu od svých zdravotních problémů a načerpali novou energii.

Karlovy Vary:

Karlovy Vary jsou bezesporu nejznámějším českým lázeňským městem. Nachází se v západní části země, přibližně 2 hodiny cesty od Prahy. Termální prameny v Karlových Varech byly objeveny ve 14. století a od té doby lákají turisty z celého světa,“ uvádí k tématu cestovatelský web zajimavaevropa.cz.

DŘÍVE JSME PSALI:

Státní přírodní rezervace SOOS: přírodní div svěžích rašelinišť u Františkových lázní

Nikola Macáková — 29. 05. 2023
Františkovy lázně, známé svou léčivou vodou a historickým odkazem, skrývají v těsném sousedství fascinující přírodní poklad.

V Karlových Varech je hlavním lázeňským pramenem Vřídlo, jehož teplota činí ohromujících 72°C. Lázně jsou proslulé zejména svým léčivým účinkem na trávicí systém a metabolismus. Zdejší lázeňské domy nabízejí komplexní péči pro pacienty s onemocněním žaludku, střev, jater, slinivky břišní a dvanáctníku. Navíc zde lze podstoupit i prevenci proti onemocněním diabetu. Karlovy Vary jsou však známé také pro svou unikátní atmosféru, krásnou kolonádu a kulturní program, který zahrnuje filmový festival a další události.

Mariánské Lázně:

Mariánské Lázně jsou dalším městem v západní části České republiky, vzdálené od Prahy asi 171 kilometrů. Vyznačují se krásnými lázeňskými parky, romantickými kolonádami, půvabnými pavilony a útulnými hotely. Na území města vyvěrá ze země 40 pramenů, které jsou využívány při četných lázeňských procedurách, jež jsou návštěvníkům k dispozici,“ vysvětluje web zajimavaevropa.cz.

Mariánské Lázně. Zdroj: Simy27 ze služby PixaBay

Mariánské Lázně se pyšní nádhernými parky, ale zejména svými minerálními prameny, které jsou ideální pro léčbu onemocnění močového ústrojí, onemocnění dýchacího ústrojí a pohybového aparátu. Léčebný efekt mariánskolázeňských pramenů je založen na silné mineralizaci vody a přítomnosti oxidu uhličitého. Zdejší lázeňské domy nabízejí špičkovou fyzikální terapii a rehabilitaci, a to jak vnitřní, tak venkovní procedury.

Františkovy Lázně:

Toto město doplňuje tzv. lázeňský trojúhelník na západě země. Františkovy Lázně se pyšní elegantními neoklasicistními kolonádami, udržovanými parky a prvními slatinnými lázněmi na světě,“ píše dále web zajimavaevropa.cz a dodává, že Historie minerální vody ve Františkových Lázních sahá až do počátku 16. století. Historické centrum Františkových Lázní je od roku 1992 památkově chráněno a bylo navrženo na zápis do seznamu světového dědictví UNESCO. Jedním z častých návštěvníků města býval slavný Johann Wolfgang von Goethe, který město označil za “ráj na zemi”.

Františkovy Lázně. Zdroj: mikezwei ze služby PixaBay

Františkovy Lázně jsou známé svou historií a úchvatnou architekturou. Lázně se zaměřují na léčbu onemocnění pohybového aparátu, revmatismu, onemocnění močového ústrojí a dýchacího ústrojí. Jejich specifikem je zejména přítomnost léčivého plynu radonu, který se využívá pro radonové koupele. Tyto koupele mají protizánětlivý a relaxační účinek a pomáhají pacientům s bolestmi kloubů a svalů.

„Karlovarský lázeňský trojúhelník nabízí takovou škálu léčebných metod a procedur, že každý pacient zde najde adekvátní pomoc a péči. Lázně v těchto městech jsou místem nejen uzdravení, ale také relaxace a obnovy těla i duše. Navštívit tyto lázně znamená vrátit se do časů, kdy se lidé ještě starali o své zdraví a duševní pohodu a nacházeli harmonii mezi tělem a duchem,“ uvádí k tématu web visitczechia.com.

Západočeský lázeňský trojúhelník představuje oblíbenou destinaci, která již po generace láká návštěvníky z různých koutů světa. Toto malebné území slouží jako útočiště pro ty, kteří touží obnovit svou sílu, nalézt odpočinek a oživit unavená těla. Díky unikátním léčivým pramenům zdejší krajiny, které jsou bohaté na minerální látky s léčebnými vlastnostmi, přijíždějí lidé hledat úlevu od problémů spojených s pohybovým aparátem, kardiovaskulárním systémem či neplodností,“ upřesňuje zahraniční web visitczechia.com.

DŘÍVE JSME PSALI:

Hrad Vildštejn aneb krásná zákoutí Chebska

Nikola Macáková — 27. 05. 2023
Hrad Vildštejn je u nás nejstarším hradem, který je stále v provozu. Zmínky o hradu jsou již z poloviny 12. století.

Kromě různorodých lázeňských procedur tu můžete prožít chvíle aktivního odpočinku. Zahrát si golf na elegantních hřištích, projet se na kole po malebných stezkách nebo si užít romantickou projížďku na koni. Pokud máte však chuť na poklidný odpočinek, můžete se jednoduše zdržovat ve stínu nádherných kolonád nebo ochutnat výtečné místní speciality, jako jsou tradiční bylinkový likér a lahodné lázeňské oplatky.

Plzeň (plzeňské náměstí). Zdroj: Makalu ze služby PixaBay

Západní Čechy – obecně nejsou jen známá lázeňská města. Návštěvu můžete spojit s výletem do mnoha dalších historických měst, mezi nimiž je středověký Cheb jedním z nejkrásnějších. Plzeňský kraj, a zejména město Plzeň, je ve světě chváleno za své nepřekonatelné pivo.

Použité zdroje: visitczechia.com, zajimavaevropa.cz, redakční informace a zdroje,
(redakční text.)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu