Russell Crowe uvedl na 57. MFF v Karlových Varech svůj film

Publikuje: David Bárta — 02. 07. 2023
Zdroj: (redakční text)
Úvodní stránka » Kokteil » Russell Crowe uvedl na 57. MFF v Karlových Varech svůj film

Russell Ira Crowe je australský herec, hudebník a držitel Oscara a Zlatého glóbu pro herce v hlavní roli za film Gladiátor.

Hereckou kariéru začínal na počátku 90. let v australských televizních seriálech (Záchranáři) a filmech (Romper Stomper). Třikrát po sobě byl nominován na Oscara; obdržel jej při druhé z těchto nominací, v roce 2000. Je také spoluvlastníkem australského ragbyového týmu South Sydney Rabbitohs,“ uvádí internetová encyklopedie Wikipedia.

Russell Crowe uvedl na 57. KVIFF svůj film a prozradil, co pro něj znamená hudba

Velký sál hotelu Thermal se 1. července naplnil diváky, kteří přišli na film Master & Commander: Odvrácená strana světa. Snímek z roku 2003 uvedl sám představitel hlavní role a jeden z hvězdných hostů 57. KVIFF Russell Crowe. „Studia se rozhodla film prezentovat jako akční, aby do kin přitáhla víc diváků. O akci tam ale nejde, je to filmová báseň. Vypráví o disciplíně a těžkém životě námořníků v těžké době,“ popsal herec na webu KFF, co pro něj nelítostné historické drama režiséra Petera Weira znamená.

Herec Russell Crowe přiletěl do Karlových Varů. Zdroj/credit foto: herminapress (Publikováno se svolením autora)

Včera si Crowe z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky převzal Křišťálový glóbus za celoživotní přínos světové kinematografii. Karlovy Vary pro něj ale byly důležitou zastávkou i kvůli hudbě. Se svou kapelou Indoor Garden Party tu odehrál finální koncert pátečního zahajovacího večera i svého evropského turné,“ uvádí Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary na svém webu.

O muzice se pak rozpovídal na sobotní tiskové konferenci: „Hudba je pro mě strašně důležitá, je to hluboce kreativní proces, ke kterému tíhnu od dětství. Psaní písní je dost podobné tomu, když vytvářím nový charakter pro novou roli.“ 

Na závěr vyzdvihnul, že na něj lázeňské dějiště festivalu udělalo silný dojem. „Nevím, co jsem čekal, ale určitě ne tohle pohádkově krásné město s malebnou architekturou. Všem teď říkám, že musí na návštěvu do Karlových Varů.“ 

Použité zdroje: Wikipedia (Russell Crowe), MFF Karlovy Vary,
(redakční text) *

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu