Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 17. – 24. září

Publikuje: David Bárta — 17. 09. 2022
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 17. – 24. září

Počasí v ČR bude ovlivňovat tlaková níže nad severovýchodní Evropou, kolem které k nám bude proudit studený vzduch od severozápadu až severu.

Týdenní předpověď pro Českou republiku přines Český hydrometeorologický ústav s tím, že od úterý se bude ze západní přes střední Evropu k severovýchodu přesouvat tlaková výše. V závěru období počasí ve střední Evropě začne ovlivňovat brázda nižšího tlaku vzduchu.

Předpověď na sobotu:

V noci polojasno až skoro jasno. Postupně přibývání oblačnosti, na severozápadě k ránu místy přeháňky. Přes den oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle i polojasno. V Čechách postupně na většině území přeháňky, na hřebenech Krušných hor večer i smíšené. Na Moravě a ve Slezsku srážky místy až později odpoledne a večer. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo. Místy, postupně na celém území přeháňky nebo občasný déšť. Nad 1100 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na jihovýchodě a východě až 15 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pondělí:

Proměnlivá, převážně velká oblačnost a přeháňky nebo občasný déšť, nad 1100 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude k večeru částečně slábnout.

Předpověď na úterý:

Převážně oblačno, na většině území přeháňky. K večeru ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, večer bude slábnout.

Předpověď na středu:

Polojasno až skoro jasno, přechodně až oblačno. Ojediněle, na východě a severovýchodě místy přeháňky. Ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:

„Polojasno až skoro jasno, přes den přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky. Ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost. V závěru období přibývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C,“ doplnil závěrem Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu