Je Karlův most postavený na základě magických kosmických čísel?

Publikuje: David Bárta — 15. 01. 2023
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Magazíny » Je Karlův most postavený na základě magických kosmických čísel?

Jistě každý milovník kulturní Prahy zná Karlův most, ale málokdo zná pravou historii o vzniku této unikátní stavby.

Karel IV. je magickou postavou českých dějin. Je ovšem zajímavé, že Karel IV. je česko-římským císařem, jak tvrdí internetový portál epocha.cz. Podle dávných příběhů jde o císaře, ze kterého čišela sebedůvěra, kultivovanost a autorita. Čili, když ho jednoho dne napadlo, že nechá postavit most na území České republiky, tak nikdo dozajista neprotestoval.

Den vzniku

Je nejstarším stojícím mostem v Praze. Byl založený 9. července 1357. Při vzniku této tajemné stavby přispíval i kameník jménem Otlin. Dále pražský arcibiskup Arnošt z Pardubic, který prý požehnal tuto stavbu církevním slibem.

Muž astrologie

Je potřeba říct, že Karel IV. nenechával nic náhodě. Nevěřil na náhody a vnímal, že v životě je vše pod pečlivě vypočítanou a kontrolovanou astrologií. Vše podle propadalo vlivům z hvězd. Takže se potom nedivme, že i tento Karlův most je tudíž postavený na základě horoskopických konstelacích. V této stavbě můžeme najít jeho nadšení pro magii čísel a kouzlu hvězd. Vzhledem k tomu, že chtěl, aby tato stavba vydržela, co nejdéle, tak byla postavená na základě poctivě vybraných magických astrologických čísel.

DŘÍVE JSME PSALI:

Záhadná a nádherná stověžatá Praha aneb jak objevit kouzlo velkoměsta

David Bárta — 13. 01. 2023
Jistě si každý z vás někdy udělal výlet do Prahy a možná vás toto místo očarovalo. Dnes si povíme příč...

Jak vůbec objevil ono pradávné kouzlo čísel? Nechal se ovlivnit svým oblíbeným italským básníkem jménem Dante Alighieri. Tvrdil, že jeho dílo – Božská komedie je stvořená na základě astrologické symetrie.

Pod vlivem Jupitera

Jeho oblíbeným číslem byla devítka. Symbolizovala podle něj prostou dokonalost a začátek úspěšně připravených plánů. Součtem různých čísel vyjde číslo pět, pod kterou promlouvá k našim srdcím Jupiter. Čili do tváře mostu proniká vliv z hvězd a planet. Dále, že Jupiter symbolizuje trvání a jistotu.

Je zajímavé, že Karlův most a další stavby v nepochybné památné blízkosti dokonale zapadají do celkového vesmírného obrazce. Při západu slunce jasně vidíme, jak světelné paprsky krásně zapadající a jemně hladící kameny a tajemné stavby postavené tajuplnou a silnou postavou jako je Karel IV.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu