V obtížném terénu Beskyd museli zasahovat u zraněného muže letečtí záchranáři

Publikuje: David Bárta — 05. 07. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V obtížném terénu Beskyd museli zasahovat u zraněného muže letečtí záchranáři

V pondělí dopoledne došlo v obtížném terénu Beskyd, v oblasti Košařiska k vážnému úrazu. Muž se pořezal motorovou pilou. 

O případu informoval UdálostiExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že na pomoc zraněnému muži operátoři tísňové linky 155 vyslali tým letecké záchranné služby, který právě ukončoval zásah na jiném místě okresu, přičemž na palubě vrtulníku nebyl pacient.

Šestačtyřicetiletý muž byl poraněn na dolní končetině a první pomoc mu poskytovali jeho spolupracovníci.

„Vzhledem k nepřístupnému  terénu se letečtí záchranáři připravili na provedení speciálních činností a po příletu nad místo události byl za pomocí palubního jeřábu k postiženému vysazen lékař s vybavením. Provedl prvotní ošetření, poté byl pacient vyzvednut k ližině stroje a přenesen na místo mezipřistání,“ sdělil mluvčí záchranné služby.

„Po dalších úkonech v rámci přednemocniční neodkladné péče jej vrtulník transportoval do třinecké nemocnice a záchranáři jej předali na tamní traumatologické ambulanci“ doplnil mluvčí záchranářů.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu