Nevídaný rekord: Čech prodal přes 13 tisíc aut

Publikuje: Nikola Macáková — 19. 04. 2023
Zdroj: Miroslav Marek / dobryden.cz
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Nevídaný rekord: Čech prodal přes 13 tisíc aut

Ze světa je znám údaj o americkém prodejci, který ustanovil v roce 1978 světový rekord, když mezi lety 1963 a 1978 dokázal prodat 13 001 vůz.

UdálostiExtra.cz o novém českém rekordu dnes informoval Miroslav Marek, prezident agentury Dobrý den – české rekordy s tím, že nyní tento 45 let starý počin překonal jednašedesátiletý Čech Milan Klik, který mezi 4. červencem 2003 a 10. dubnem 2023 prodal na pobočce AAA Auto Praha 8 – Dolní Chabry nevídaných 13 019 automobilů, což ověřili a zaregistrovali komisaři z pelhřimovského Muzea rekordů a pan Klik z Prahy bude zapsán do příštího vydání České knihy rekordů v kategorii „Nejvíc aut prodaných jedním člověkem“.

Milan Klik s certifikátem o vytvoření rekordu. Zdroj: Miroslav Marek / Agentura Dobrý den – české rekordy (tiskový servis)

Rekordman je podle svého zaměstnavatele skvělým obchodníkem, ke kterému se klienti rádi vrací a který je během 13hodinové směny schopen běžně prodat i 6 aut.

Jeho znalosti, ale zejména osobní přístup k zákazníkům, jsou v dnešním silně konkurenčním prostředí velkou devizou. Milanovy schopnosti dokresluje věrnost jeho zákazníků. Jeden z nich si u něj v průběhu let koupil přes šedesát aut.

Mezi první auta, která za svou více než dvacetiletou kariéru prodal, patří například Peugeot 206, který si od Milana Klika koupil hudební skladatel a někdejší prezidentský kandidát profesor Vladimír Franz. Prodával i Mercedes-Benz třídy S, kterým v době natáčení filmu Hartova válka jezdil americký herec Bruce Willis. Mezi jeho zákazníky patří i další známé osobnosti – Lucie Borhyová, Dagmar Havlová a Václav Havel nebo Zlata Adamovská a Petr Štěpánek,“ vysvětlil prezident agentury Dobrý den.

DŘÍVE JSME PSALI:

V Pelhřimově se zapsal do České knihy rekordů majitel největší sbírky víček od smetany do kávy

Nikola Macáková — 23. 02. 2023
V Pelhřimově se zapsal do České knihy rekordů majitel největší sbírky víček od smetany do kávy.

Nouzi nemá Milan Klik ani o veselé historky. „Kdysi jsme měli akci auto za 50 %. Pár si na kole štěstí vytočil nejvyšší možnou slevu 50 %, vůz za 120 tisíc tak mohli mít jen za 60. Podmínkou ale bylo, že se musí vyfotit pro veřejnou prezentaci. Bohužel paní byla jeho milenka, takže se jim do společné fotky vůbec nechtělo a nakonec auto koupili za plnou cenu,“ usmívá se čerstvý rekordman Milan Klik.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu