Na největšího plyšového medvěda v České republice padl kilometr nití

FOTOGALERIE
Publikuje: David Bárta — 05. 04. 2023
Zdroj: Miroslav Marek / dobryden.cz
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Na největšího plyšového medvěda v České republice padl kilometr nití

U příležitosti otevírání nové turistické sezóny v Muzeu rekordů v Pelhřimově byl do jeho expozice instalován zbrusu nový MAXI exponát.

Exponát vyrobila skupina nadšenců z Benešova u Prahy, soustředěná kolem mladého výrobce těchto plyšových hraček Vlastimila Bejbla. Magazín UdálostiExtra.cz o tom dnes informoval prezident agentury Dobrý den – české rekordy Miroslav Marek.

Medvěd zapsaný do České knihy rekordů váží 70 kg a měří 450 cm. Aby mohl být rekord uznán, museli autoři dodržet stejné postupy, vzhled i proporce jako při šití klasických plyšáků.

Medvěd byl tedy zhotoven z plyšové látky s dlouhým vlasem, které bylo spotřebováno přes 16,5 m a při šití bylo spotřebováno více než 1 km bílé nitě. Výplň byla použita klasická, tedy textilní duté vlákno. Oči v patřičném zvětšení musely být vyrobené na zakázku v Německu. Přípravy, střih, šití a další práce zabraly třem lidem dlouhé tři dny práce. Dalších 15 hodin čistého času trvalo plnění a došívání,“ uvedl Miroslav Marek.

Rekordního plyšového MAXI medvěda nakonec pracovníci Muzea rekordů společně s autory i přes počáteční obavy dokázali díky  urputnému úsilí vysoukat po 80 schodech do 4. patra pelhřimovské Dolní brány, kde muzeum sídlí a kde se nyní nový plyšový rekordman už spokojeně pohupuje na své pohodlné MAXI houpačce, která byla pro tento účel speciálně vyrobena,“ doplnil závěrem prezident Agentury Dobrý den – české rekordy.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu