Unikátní kolekce vánočních ozdob ze sirek

FOTOGALERIE
Publikuje: David Bárta — 18. 12. 2023
Zdroj: Miroslav Marek - tiskový servis
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Unikátní kolekce vánočních ozdob ze sirek

Dnes byl v Muzeu rekordů v Pelhřimově ozdoben zcela ojedinělý vánoční stromeček. Pracovníci muzea na tradiční smrček nainstalovali zcela netradiční ozdoby.

UdálostiExtra.cz o tom dnes informoval Miroslav Marek, prezident Agentury Dobrý den Pelhřimov s tím, že jde o více než padesát vánočních ozdob vytvořených ze sirek. Těch bylo při výrobě ozdob spotřebováno několik desítek tisíc. Kolekci tvoří vánoční koule, hvězdy, špice, řetězy, vločky, rampouchy, betlémská hvězda… vše z jediného materiálu – z obyčejných zápalek.

Unikátní špice na vrcholu stromečku má uvnitř koule, která tvoří její základ, nejstarší kamenný most v České republice (stojí v Písku), zapsaný v České knize rekordů, kam bude při příležitosti letošních Vánoc zapsán i tvůrce rekordní kolekce ozdob, pan Jiří Bečvář. Ten strávil při lepení stovky hodin,“ upřesnil Miroslav Marek.

„Stromeček s 56 ojedinělými vánočními ozdobami a 2 řetězy ze sirek bude v pelhřimovském Muzeu rekordů vystaven až do začátku ledna,“ dodal prezident Agentury Dobrý den Pelhřimov.

red., db)
Použité zdroje: dobryden.cz
Text: Miroslav Marek

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu