Českobudějovičtí záchranáři našli v místním babyboxu novorozeného chlapečka

Publikuje: Nikola Macáková — 23. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Českobudějovičtí záchranáři našli v místním babyboxu novorozeného chlapečka

V neděli večer bylo do českobudějovického babyboxu odloženo další děťátko. Informovala o tom jihočeská krajská záchranka.

Alarm oznamující přítomnost miminka ve vyhřívané schránce se na Zdravotnickém operačním středisku Jihočeského kraje rozezněl ve dvaadvacet hodin. Uvedla k nálezu novorozeného chlapce v místním babyboxu jihočeská krajská záchranka na svém webu.

Záchranáři během pár minut vyzvedli z boxu drobného novorozeného chlapečka, byl v pořádku, ošetřený a zabalený v dece. „Po provedení nezbytných vyšetření, převezli záchranáři miminko na neonatologické oddělení českobudějovické nemocnice,“ upřesnila ZZS Jihočeského kraje.

Chlapeček je pátým dítětem, které bylo do českobudějovického babyboxu odloženo.

Babybox v Českých Budějovicích je od roku 2012 umístěn v boční zdi budovy Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„Provoz schránky je řízen počítačem a box je propojen se zdravotnickým operačním střediskem, kde se okamžitě po vložení dítěte rozsvítí obrazovka počítače, dojde ke spuštění zvukového i obrazového záznamu. Současně babybox rozešle SMS osobám k tomu oprávněným a na vybraných telefonech i vyzvání. Následně dojde ke kontrole personálem ZZS a je-li obsahem babyboxu dítě, je ihned provedeno prvotní ošetření a transport na novorozenecké oddělení nemocnice vzdálené několik set metrů,“ doplnila krajská záchranka na svém webu.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu