Bylinky pro zdravý spánek: zaručené přírodní pomocníky při usínání

Publikuje: Nikola Macáková — 10. 06. 2023
Zdroj: (redakční text)
Úvodní stránka » Zdraví » Bylinky pro zdravý spánek: zaručené přírodní pomocníky při usínání

Kvalitní spánek je základem pro zdravý život a dobré fyzické i duševní fungování. Bylinky, které vám zajistí zdravý spánek.

Tématu se dnes věnovala naše redakce s tím, že problémy se spánkem mohou mít negativní dopad na naši produktivitu, náladu a celkovou pohodu. Mnoho lidí se obrací k bylinkám jako přirozenému prostředku pro zlepšení spánku. Zde je přehled několika bylin, které vám mohou pomoci zaručeně usnout.

Levandule:

Levandule je známá svými uklidňujícími účinky na nervový systém. Má aroma, které podporuje relaxaci a snižuje úzkost. Můžete využít levandulový olej a použít ho ve formě aromaterapie nebo si připravit šálek levandulového čaje před spaním.

Máta peprná:

Máta peprná je další bylina s uklidňujícími vlastnostmi. Obsahuje mentol, který pomáhá uvolnit napětí a podporuje klidný spánek. Máta peprná je také užitečná při zmírňování trávicích potíží, které mohou narušovat spánek.

Chmelový květ:

Chmel je známý přísadek do piva, ale také má uklidňující účinky na nervový systém. Chmelový květ může pomoci zlepšit kvalitu spánku a snížit dobu potřebnou k usnutí. Můžete si připravit čaj s chmelovým květem nebo využít přípravky s obsahem chmelu.

Heřmánek:

Heřmánek je jedna z nejznámějších bylin pro zklidnění a usnadnění spánku. Obsahuje látky s protizánětlivými a uklidňujícími účinky. Heřmánkový čaj je oblíbeným prostředkem před spaním, který pomáhá uvolnit napětí a podporuje klidný spánek.

Valeriána:

Valeriána je bylina, která se tradičně používá jako přírodní prostředek proti nespavosti. Má uklidňující účinky a pomáhá zklidnit nervový systém. Můžete si koupit valeriánové doplňky nebo si připravit valeriánový čaj před spaním.

Skořice:

Skořice je aromatická bylina, která nejenže dodává jídlu a nápojům příjemnou chuť, ale také má uklidňující účinky na tělo a mysl. Skořicový čaj může pomoci uvolnit napětí a podpořit zdravý spánek.

Herbs from Provance, ilustrační foto. Zdroj/Foto by Freerange Stock Archives z Freerange Stock

Je důležité si uvědomit, že reakce na bylinky mohou být individuální. Před použitím bylinek se poraďte se svým lékařem, zejména pokud užíváte nějaké léky nebo máte nějaké zdravotní problémy. Doporučuje se také dodržovat správné dávkování a nepřekračovat doporučené množství bylinek.

-red.)
(redakční text)

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu