Týdenní předpověď počasí pro ČR od: 20. – 27. června

Publikuje: David Bárta — 19. 06. 2022
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro ČR od: 20. – 27. června

Přes ČR bude zvolna přecházet od severozápadu zvlněná studená fronta. Od úterý bude počasí u nás pod vlivem oblasti vyššího tlaku vzduchu.

Ve středu nás přechodně ovlivní zvlněná studená fronta od západu. Na konci týdne bude od západu do střední Evropy postupovat brázda nízkého tlaku vzduchu spolu se zvlněnou studenou frontou. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Předpověď na pondělí:
Zpočátku polojasno, od západu oblačno až zataženo, na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle silné, na východě i velmi silné. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C.

Nejvyšší denní teploty 28 až 33 °C, na severu a severozápadě území kolem 26 °C, v 1000 m na horách kolem 25 °C. Slabý, postupně mírný jihozápadní až západní, k večeru až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:
V bouřkách se mohou vyskytnout kroupy, nárazy větru kolem 90 km/h a úhrny srážek kolem 30 mm.

Předpověď na úterý:
Jasno až polojasno, během dne místy až oblačno, k večeru na jihozápadě ojediněle možnost přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s během dne od západu zeslábne.

Předpověď na středu:
Skoro jasno až polojasno, postupně od jihozápadu oblačno až zataženo, místy, zejména v jižní polovině území přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek:
Polojasno, ojediněle při zvětšené oblačnosti, zejména na jihozápadě přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pátek:
Skoro jasno až polojasno, postupně od západu přibývání oblačnosti, místy přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí následujícího týdne:
„Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť, přeháňky nebo i bouřky. Přechodně i polojasno. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C,“ doplnil závěrem ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu