Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 19. – 26. dubna

Publikuje: David Bárta — 19. 04. 2024
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 19. – 26. dubna

Během pátečního dne ovlivní počasí u nás tlaková níže, která bude postupovat z oblasti Norského moře nad Polsko a v jejím týlu k nám v pátek zesílí příliv studeného a vlhkého vzduchu od severu.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že výběžek vyššího tlaku vzduchu zasahující k nám od jihozápadu v noci zeslábne. Až v závěru období začne příliv studeného vzduchu od severu velmi zvolna slábnout.

Aktuálně z ČHMÚ

Předpověď na pátek:

V noci a ráno zejména v jihovýchodní polovině území polojasno. Ráno a dopoledne od severozápadu na celém území zataženo až oblačno. Zpočátku ojediněle, od severozápadu na většině území déšť nebo přeháňky, ráno nad 500 m, jinak nad 700 m srážky sněhové. Na Moravě ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, ve východní polovině území až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na západě Čech kolem 5 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Slabý západní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s bude k ránu zesilovat. Přes den mírný, místy zejména v Čechách čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s (55 km/h).

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

V noci noční mráz může poškodit ovocné stromy a vzešlou zeleninu. Přes den na horách připadne kolem 10 cm, na Šumavě a v Krkonoších až 20 cm sněhu.

Předpověď na sobotu:

Převážně zataženo, občas déšť nebo přeháňky, nad 700 m, od severozápadu nad 400 m srážky sněhové. K večeru ubývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C, na východě a jihovýchodě až 11 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na severozápadní až severní a večer v Čechách zeslábne.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Na horách připadne ojediněle kolem 20 cm sněhu.

Předpověď na neděli:

Oblačno až polojasno, ojediněle, na horách místy sněhové přeháňky, pod 300 m i smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na jihovýchodě kolem +1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na západě přechodně vítr jen slabý.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Noční mráz může poškodit ovocné stromy a vzešlou zeleninu.

Předpověď na pondělí:

Oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky, nad 400 m, od východu postupně nad 800 m sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na jihovýchodě kolem +1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s večer zeslábne.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Noční mráz může poškodit ovocné stromy a vzešlou zeleninu.

Předpověď na úterý:

Oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky, nad 600 m, ráno i níže sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 12. – 19. dubna

David Bárta — 11. 04. 2024
Oblast vysokého tlaku vzduchu, která zasahuje nad naše území od západu až jihozápadu, bude během víkendu slábnout.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Noční mráz může poškodit ovocné stromy a vzešlou zeleninu.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:

Oblačno, místy přeháňky, od vyšších poloh, ráno i níže, sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, při zmenšené oblačnosti až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 13 °C,“ doplnil závěrem ČHMÚ.

Použité zdroje:  ČHMÚ, KOMO-PRAHA / Šimandl
-db, –red.)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu