V Podhořanech u Ronova havarovalo malé letadlo, pilot skončil v nemocnici

FOTOGALERIE
Publikuje: Nikola Macáková — 31. 10. 2022
Zdroj: Bc. Vendula Horáková / HZS PaK (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Podhořanech u Ronova havarovalo malé letadlo, pilot skončil v nemocnici

K pádu malého letadla s označením HSC-01 Sokolík došlo v sobotu odpoledne. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky.

O letecké nehodě informovala krajská mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková s tím, že uvnitř zdemolovaného letadla byla jedna osoba, která utrpěla zranění. K pádu letadla mělo dojít při zkušebním startu na letišti v Podhořanech u Ronova s tím, že letadlo se nacházelo na konci vzletové dráhy. Pilot byl z kokpitu vytažen zaměstnanci letiště ještě před příjezdem první hasičské jednotky a záchranných složek.

Pilot se zasahujícími hasiči komunikoval a byl předán do péče posádce letecké záchranné služby, která byla přivolána na místo události.

Hasiči zajistili unikající náplně z porušené nádrže. Následně bylo místo události předáno Ústavu pro zjišťování leteckých nehod k přesnému zjištění příčiny pádu,“ doplnila k letecké nehodě mluvčí krajských hasičů.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu