Pedagogická komora žádá o svobodný přístup k informacím

Publikuje: Nikola Macáková — 13. 11. 2022
Zdroj: Mgr. Radek Sárközi / Pedagogická komora, z. s. (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Pedagogická komora žádá o svobodný přístup k informacím

Prezident Pedagogické komory Radek Sárközi zaslal Národnímu pedagogickému institutu ČR žádost o informace o svobodném přístupu k informacím.

Cílem žádosti bylo podpořit transparentnost procesu velké revize Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, která aktuálně probíhá. Požadavek zněl na zveřejnění jmen členů jednotlivých pracovních skupin NPI ČR, kteří pracují na revizi RVP ZV. Pracovní skupiny jsou tvořeny kmenovými členy a oponenty, kteří byli jmenováni na základě výběrového řízení (mají uzavřenu DPP s NPI) a členy širší pracovní skupiny (další zájemci o spolupráci),“ uvedl v úvodu svého vyjádření, které zaslal do redakce serveru UdálostiExtra.cz prezident pedagogické komory Radek Sárközi.

  • procesní skupina a vedoucí pracovních skupin (zaměstnanci NPI)
  • pracovní skupiny (koncepční, klíčové kompetence a gramotnosti, průřezová témata)
  • pracovní skupiny (koordinační pro 1. stupeň, koordinační pro 2. stupeň, společné vzdělávání)
  • pracovní skupiny pro jednotlivé vzdělávací oblasti a obory

Vedle těchto pracovních skupin existuje expertní panel MŠMT, jehož členy jmenoval ministr školství Robert Plaga. Výstupem expertního panelu je dokument Hlavní směry revize RVP ZV, který aktuálně prochází schvalovacím procesem (připomínkování NPI, ČŠI, MŠMT).

DŘÍVE JSME PSALI:

Pedagogická komora zásadně nesouhlasí s návrhem rozpočtu MŠMT na rok 2023

David Bárta — 25. 10. 2022
Rozpočet ministerstva školství na rok 2023 tvrdě zkritizovala Pedagogická komora. Redakci o tom informoval prezident komory Radek Sárközi.

Osobně jsem kmenovým členem konzultační skupiny (jakožto dlouholetý lektor specializačního studia pro koordinátory tvorby ŠVP) a širší pracovní skupiny pro Český jazyk a literaturu (jakožto zakladatel metodických webů k výuce čtenářské gramotnosti, tvůrčího psaní, mediální výchovy a projektového vyučování #ctenarska-gramotnost.cz a #sotkoviny.cz),“ dodal závěrem prezident Pedagogické komory.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu