Padesátiletý muž se v Ostravě zřítil z 6. patra domu, pád nepřežil

VIDEO
Publikuje: Nikola Macáková — 22. 09. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Padesátiletý muž se v Ostravě zřítil z 6. patra domu, pád nepřežil

Hodinu před půlnocí byli záchranáři voláni k pádu z výšky v Ostravě. Padesátiletý muž měl spadnout ze šestého patra domu.

UdálostiExtra.cz dnes o tragédii  informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že Týmy zdravotnické záchranné služby  byly u pacienta do pěti minut od nahlášení události operačnímu středisku.

Muž po pádu nejevil známky života, základní první pomoc mu poskytovali svědkové události,“ upřesnil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

DŘÍVE JSME PSALI:

Muž se na Karvinsku zřítil ze střechy rodinného domu

Nikola Macáková — 02. 09. 2022
V obci Dolní Marklovice na Karvinsku se muž zřítil se střechy rodinného domu. Do nemocnice ho musel transportoval záchranářský vrtulník.

Posádky započaly s rozšířenou resuscitací, zajistily dýchací cesty intubací, vstup do kostní dřeně pro podání léků a pokračovaly v nepřímé srdeční masáži. Přes veškeré úsilí muž na místě podlehl poraněním hrudníku břicha a pánve, která utrpěl,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Podle informací redakce se případem začala na místě zabývat ostravská kriminální policie. Zda se jednalo o nešťastnou náhodu, sebevražedný čin nebo nějaký trestný čin, budou v těchto dnes prověřovat kriminalisté.

Další zásah záchranářů u pádu z výše na Opavsku

Vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy a zdravotnická posádka (RZP) z Vítkova zasahovali (ve středu 21. září) odpoledne u pádu muže ze žebříku. Po šestnácté hodině za ním spěchali do obce Guntramovice, kde spadl muž z výše několika metrů při stříhání stromu. „Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej letečtí záchranáři transportovali do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice,“ sdělil redakci mluvčí záchranářů.

Podrobnosti k případu popisuje krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl v přiloženém videu.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu