O víkendu 20. – 21. srpna ožije Kutná Hora závody veteránů i Kutnohorským hodováním s bohatým programem

Publikuje: David Bárta — 10. 08. 2022
Zdroj: Mariana Pohlová (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » O víkendu 20. – 21. srpna ožije Kutná Hora závody veteránů i Kutnohorským hodováním s bohatým programem

Svátek všech malých i velkých milovníků automobilových veteránů XIII. Veteran Rallye Kutná Hora 2022 se nezadržitelně blíží.

O události dnes informovala náš magazín ředitelka závodu Mariana Pohlová s tím, že v současné chvíli je přihlášeno více než 40 vozidel, jejichž posádky se těší, až změří své „síly“ o víkendu 20. a 21. srpna při tradiční rallye do vrchu Kaňk, která se koná pod záštitou generálního ředitele Národního technického muzea pana Karla Ksandra.

UdálostiExtra.cz o tom informovala ředitelka závodu Mariana Pohlová s tím, že po oba dny čeká na obyvatele také oblíbené Kutnohorské hodování s bohatým doprovodným programem pro celou rodinu. V sobotu si nenechte ujít např. farmářský trh, komentovanou kuchařskou show s kvalitními potravinami nebo vystoupení muzikantské legendy Petra Spáleného s kapelou Apollo Band. Spanilá jízda povede do pobočky Národního zemědělského muzea v Čáslavi.

Jak probíhají závody?

V sobotu a v neděli se uskuteční závod do vrchu Kaňk. Auta jsou výkonnostně naprosto rozdílná, a proto zde nevítězí ten nejrychlejší. Jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna čtyři kola (dvě v sobotu a dvě v neděli) ve stejném čase. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.

Kutnohorské hodování s bohatým víkendovým programem pro celou rodinu

O víkendu 20. – 21. srpna je na Palackého náměstí v Kutné Hoře připraveno také oblíbené Kutnohorské hodování s bohatým doprovodným programem pro malé i velké návštěvníky. V sobotu si nenechte ujít např. farmářský trh, komentovanou kuchařskou show s kvalitními potravinami nebo vystoupení muzikantské legendy Petra Spáleného s kapelou Apollo Band. Po oba dva dny bude také probíhat ochutnávka vybraných potravin se značkou kvality, jako je Klasa, Regionální potravina či BIO, nebo doprovodné soutěže a hry nejen pro děti i rodiče.

Spanilá jízda po okolí Kutné Hory

Stejně jako v předchozích letech se na spanilou jízdu mohou těšit nejen obyvatelé a návštěvníci samotné Kutné Hory, ale také fanoušci z okolních obcí.

Sobotní spanilá jízda povede tentokrát do pobočky Národního zemědělského muzea v Čáslavi, kde je k vidění zajímavá zemědělská technika. Zde by měla mít vozidla zastávku cca od 15.00 do 17.00 hodin,“ upřesnila ředitelka závodu Mariana Pohlová.

Program XIII. Veteran Rallye Kutná Hora 2022. Zdroj: Mariana Pohlová / m-communication.cz* (publikováno se svolením autora)

Auta vyjíždějí cca ve 14.00 hodin z Palackého náměstí v Kutné Hoře. Cesta tam prochází těmito městy a obcemi: Kutná Hora – Přítoky – Bylany – Nová Lhota, Vidice – Roztěž – Malešov – Křesetice – Chrást – Hájek – Olšany – Nová Lhota, Kluky – Souňov – Kluky – Močovice – nám. J. Ž. z Trocnova, Čáslav – NZM, Čáslav, cesta zpět povede přes města a obce – Rezkovec – Druhanice – Chotusice – Žehušice – Borek – Horušice – Sulovice – Kobylnice – Sv. Mikuláš – N. Dvory – Malín. Večer se opět všichni sejdou na Palackého náměstí v Kutné Hoře.

DŘÍVE JSME PSALI:

Autobus Škoda 706 RO. Legenda mezi historickými autobusy

Nikola Macáková — 14. 06. 2023
Škoda 706 RO se stal prvním sériově vyráběným typem autobusů, s nímž byla rozvíjena autobusová doprava v tehdejším poválečném Československu.
Použité zdroje: veterani-kh.cz
– tiskový servis, (red.)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu