Mototechna předala první elektromobil výherci slosování dárců krevní plazmy

KOMERČNÍ ČLÁNEK
Publikuje: Martin Moc — 31. 01. 2023
Zdroj: Martin Moc & Lucie Brychtová
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Mototechna předala první elektromobil výherci slosování dárců krevní plazmy

Novinka Kia eNiro je prvním ze dvou elektromobilů, které mohou získat dárci krevní plazmy v PLASMA PLACE ve dvou kolech soutěže.

Druhé poběží do konce června 2023.

Společnost PLASMA PLACE, která v České republice provozuje síť deseti dárcovských center, ve spolupráci se značkou Mototechna, prodejcem zánovních automobilů ze skupiny AURES Holdings, spustila v druhé polovině loňského roku soutěž o zcela nový elektromobil Kia e-Niro. První automobil si odvezl strážník Jarmil Michal, který daruje krevní plazmu již tři roky. V rámci této spolupráce mohou dárci pomoci hned dvakrát, a to nejen darováním krevní plazmy, ale také příspěvkem ve prospěch Dětské dopravní nadace, která pomáhá sirotkům obětí dopravních nehod.

Po celém světě existuje spousta nemocných, kteří jsou dennodenně odkázáni na léky vyrobené z krevní plazmy. Krevní plazma se nedá uměle vyrobit, dá se získat pouze od dobrovolných dárců. A pro léčbu jednoho člověka jsou ročně potřeba až stovky odběrů. Společnost PLASMA PLACE proto založila síť dárcovských center, kterých je dnes po celé České republice deset a nechybí tak ve většině krajských měst. „Naším posláním je poskytovat špičkové služby a příjemný zážitek dárcům, kteří se dobrovolně rozhodli pomáhat nemocným pacientům po celém světě zajistit dostupnou péči a prožít plnohodnotný život,“ vysvětluje Milan Baier, předseda představenstva PLASMA HOLDING.

Darovat krevní plazmu může každá zdravá plnoletá osoba ve věku do 65 let, s váhou nad 50 kg. „Každého dárce odměníme finančním příspěvkem. Pravidelní dárci mohou získat finanční náhradu až 1 600 korun měsíčně a sbírat body do našeho bonusového programu. V polovině loňského roku jsme navíc vyhlásili soutěž o nový elektromobil. Druhé kolo soutěže jsme spustili nyní v lednu a poběží do konce června,“ uvedla Karla Lhotáková, manažerka PLASMA PLACE, která spolu s generální ředitelkou AURES Holdings Karolínou Topolovou předala novinku, elektromobil Kia e-Niro. Vůz má 150kW elektromotor, kapacitu baterie 64,8 kW/h a zvládne nabití z 10 na 80 % za 45 minut. Zároveň disponuje bohatou výbavou a spoustou komfortních prvků, jako je adaptivní tempomat, přední i zadní parkovací senzory, parkovací kamera, Full LED světla, integrovaná navigace a mnoho dalšího. Výhercem prvního kola se stal strážník Jarmil Michal, který za tři roky daroval krevní plazmu více než padesátkrát.

Jsem ráda, že jsme v rámci naší spolupráce dokázali propojit více dobrých věcí najednou. Darování plazmy spolu s úsporným a k ekologii šetrným vozem a Dětskou dopravní nadaci, která pomáhá dětem, jejichž rodiče zemřeli při automobilové nehodě nebo mají v důsledku nehody trvalé následky na zdraví. Nadace sirotky podporuje finančně především ve studiu, protože náhradní rodina často sama nemá nazbyt. Většinou se o děti starají prarodiče nebo sourozenci zesnulých rodičů, kteří sami mají malé děti. Každý dárce plazmy tak pomáhá dvakrát,“ doplnila Karolína Topolová. Na všech pobočkách PLASMA PLACE najdou dárci zároveň kasičku, kam mohou libovolně přispět na podporu právě Dětské dopravní nadace. Díky tomuto spojení tak pomáhají hned dvakrát.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu