Jak zařídit obývací pokoj: sedací souprava a konferenční stolek jako ústřední vybavení

KOMERČNÍ ČLÁNEK
Publikuje: David Bárta — 15. 11. 2023
Zdroj: Ing. Alžbeta Balušíková / futurino.cz
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Jak zařídit obývací pokoj: sedací souprava a konferenční stolek jako ústřední vybavení

Obývací pokoj je srdcem domova, správné vybavení interiéru je klíčem k vytvoření pohodlného a hezkého prostoru.

Ústřední prvky přitom zpravidla tvoří sedací souprava a konferencí stolek. Jak tyto kousky zkombinovat prakticky a efektivně?

Bydlení, ilustrační foto. Zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Vyberte správnou sedací soupravu

Nejdůležitějším parametrem sedačky je její velikost a tvar. Je důležité zohlednit velikost místnosti. Do menšího interiéru se skvěle hodí rohová sedací souprava, která nabídne dostatek prostoru a nezabere přitom moc místa. Pokud nepotřebujete velký gauč, lze zvolit dvoumístnou sedačku.

Pro větší prostory lze zvolit i rozměrnější pohovku. V takovém případě máte spoustu různých možností na výběr. Zajímavou alternativou jsou modulární sedací soupravy, které si snadno přizpůsobíte svým potřebám.

Samozřejmě záleží i na barvě a materiálu – ten přizpůsobte svému životnímu stylu. Kůže je elegantní a snadno se udržuje. Oproti tomu látkové potahy jsou komfortní a zútulní interiér. Barvy se snažte sladit s celkovým designem místnosti.

Konferenční stolek jako centrální prvek

K pohovce mnohdy patří také konferenční stolek, toto duo vytváří hlavní prvky místnosti. Je důležité zvolit stolek, který bude ladit s pohovkou. Neměl by být příliš velký, abyste mohli mezi sedačkou a stolem nechat dostatek místa. Ideální výška je obvykle stejná nebo nižší v porovnání se sedáky.

Podobně jako u pohovky, i zde je důležitý materiál. Sklo dodá interiéru lehkost, dřevo vnáší teplý element a je praktické. Ovšem k dispozici jsou i minimalistické a rustikální kousky, které působí netradičně.

Uspořádání a možnosti

Konferenční stolek by měl být umístěn v centru dění. Je důležité, aby byl dostupný ze všech stran – aby ho mohl využít každý, kdo se posadí na gauč. Zároveň by však neměl bránit pohybu v místnosti.

Praktickou volbou je stůl s úložným prostorem. Schováte do něj různé věci, díky čemuž snáze udržíte doma pořádek, a přitom budete mít vše potřebné po ruce. Pokud je stůl dostatečně velký, doplňte ho dekoračními prvky. Skvěle se hodí květiny, svíčky a podobné drobnosti. Tyto detaily dodají prostoru osobní šmrnc.

Variabilita a inovace

Neváhejte využít moderní designové prvky – rozkládací stolek či sedací souprava s úložným prostorem jsou praktické doplňky. Hodí se zejména do menších prostorů. Nebojte se kombinovat různé styly. Moderní konferenční stolek může vytvářet krásný kontrast s tradiční sedací soupravou. Vytvoříte tak zajímavý vizuální dojem.

TIP: Chystáte se zařídit si obývací pokoj? Prohlédněte si nabídku nábytku na Okay.cz.

Zařizování obývacího pokoje je o rovnováze mezi estetikou a funkcionalitou. Základní prvky definují celkový vzhled a atmosféru místnosti. Proto je důležité pečlivě vybírat – vytvoříte tak prostor, ve kterém se budete cítit jako doma.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu