ČEZ plní přání na největší rozhledně v ČR

Publikuje: David Bárta — 13. 12. 2022
Zdroj: Ota Schnepp / ČEZ (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » ČEZ plní přání na největší rozhledně v ČR

Víkendovým večerním výstupem na nejvyšší rozhlednu v České republice plní ČEZ přání těch, jimž všední den industriální turistiku neumožňuje.

Pro velký úspěch si to zopakujeme“; známá hláška, které momentálně platí v případě Informačního centra klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Konkrétně je tím myšlena možnost další večerní návštěvy nejvyšší oficiální rozhledny v České republice, která se nachází ve výšce 140 metrů na severní podpůrné věži kotelny výrobního bloku 6. Ta bude opět veřejnosti zpřístupněna v neobvyklém čase od 16 do 20 hodin, a to v sobotu 17. prosince. Vstup je pochopitelně zdarma. Je ovšem nutné objednat se předem!

UdálostiExtra.cz o tématu dnes informoval v tiskové zprávě mluvčí skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy Ota Schnepp.

Návštěva nejvyšší rozhledny, která se nachází v areálu elektrárny, je sama o sobě nezapomenutelná. Nicméně absolvovat tuhle prohlídku ve večerních hodinách, to je přeci jen nevšední zážitek. Jsme rádi, že ho po covidových letech můžeme návštěvníkům opět nabízet, koneckonců v listopadu se večerním pohledem z ptačí perspektivy na krajinu plnou světélek a nasvícenou elektrárnu kochalo více než dvě stě lidí. Proto nyní prohlídku opakujeme ani ne po měsíci,“ říká Kateřina Bartůšková, vedoucí útvaru Informační centra Skupiny ČEZ.

Večerní pohled z rozhledny na zauhlování elektrárny Ledvice. Zdroj: ČEZ / Ota Schnepp (tiskový servis)

Pro velký úspěch a neutichající zájem o tento druh prohlídky se proto mohou zájemci vydat do infocentra v Elektrárně Ledvice již tuto sobotu 17. prosince znovu. „Vycházíme tak vstříc těm, co jsou z větší dálky nebo k nám ve všední den z různých důvodů nemohou přijet,“ doplňuje Kateřina Bartůšková s tím, že na prohlídku a hlavně výstup na nejvyšší rozhlednu v ČR v podvečerním čase se musí každý předem zaregistrovat na telefonním čísle 411 102 313, případně e-mailem na infocentrum.ele@cez.cz. „Kapacita jedné exkurze je 10 osob. Exkurze budou probíhat každou hodinu od 16 do 20 hodin a v případě většího zájmu po půlhodině.“ V případě výstupu na rozhlednu musí mít každý pevnou uzavřenou obuv. Děti starší šesti let se nahoru dostanou pouze v doprovodu dospělé osoby.

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku a je jediné svého druhu v ČR.

DŘÍVE JSME PSALI:

ČEZ vydělal ve III. čtvrtletí 18,7 mld. Kč. Rekordní zisky jsou ČEZu málo, bude opět zdražovat

Nikola Macáková — 10. 11. 2022
Ve III. čtvrtletí dosáhl provozní zisk skupiny ČEZ před odpisy (EBITDA) výše 30,0 mld. Kč a čistý zisk hodnoty 18,7 mld. Kč. 

Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. Nabízí tři patra nabitá zážitky a poznáním, tedy interaktivní expozici plnou virtuálních prvků a audiovizuálních technologií, díky jimž každý pozná, jak taková elektrárna vlastně funguje. Součástí prohlídky je právě i možnost (po předchozí rezervaci) výstupu na rozhlednu s prosklenou vyhlídkou (ve finále tak měří 144 m) a přístupným ochozem,“ doplnil mluvčí skupiny ČEZ a dodal, že všem se tak naskytne neopakovatelný výhled na okolní krajinu, neboť se totiž ocitnou  na střeše nejvyšší průmyslové stavby v Česku. Za třináct let jeho existence si do něj našlo cestu více než 60 000 návštěvníků.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu