Nacistický vlak plný zlata. Hledači pokladů mají jasno, polská vláda rovněž

Publikuje: Nikola Macáková — 15. 01. 2023
Úvodní stránka » Záhady » Nacistický vlak plný zlata. Hledači pokladů mají jasno, polská vláda rovněž

Polsko apelovalo na válečné nadšence, aby přestali hledat nacistický vlak plný zlata, který údajně leží neobjevený na polském území.

Polské úřady tvrdily, že se domnívají, že našli v uvozovkách Nacistický vlak plný zlata a cenností v kopcovitém polském regionu Wałbrzych. Podle polských zákonů náleží nálezci takového pokladu odměna ve výši 10%. Rozhodně ovšem si nálezce nemůže nalezený válečný poklad ponechat. Polská legislativa hovoří jasně! Poklad by náležel Polsku.

Ministerstvo kultury Polské republiky uvedlo, že vyzvalo místní i zahraniční hledače pokladů aby od hledání zmiňovaného pokladu upustili, neboť riskují, a to výrazně své zdraví či životy.

„Jsem si jist, že vlak existuje, ale může obsahovat nebezpečný materiál,“ řekl Piotr Żuchowski, vedoucí národního dědictví polského ministerstva. „Toto je výzva k pozastavení dalších vyšetřování, dokud nedokončíme nezbytné úřední postupy týkající se především zabezpečení místa,“ dodal.

Místní zprávy říkají, že vojenské vlak zmizel v roce 1945, nabitý kořistí z tehdejšího východoněmeckého města Breslau, nyní nazývaného Vratislav – část Polska, když se síly sovětské Rudé armády stáhly.

Zprávy uvádějí, že vlak obsahoval až 300 tun zlata, jakož i dávku diamantů, jiných drahokamů a také průmyslového vybavení včetně důležitých dokumentů. Podle místního folklóru vstoupil do tunelu v hornaté oblasti Dolního Slezska a nikdy se neobjevil. Tunel byl později uzavřen, zasypán a jeho poloha byla dlouho zapomenutá.

DŘÍVE JSME PSALI:

Nikola Macáková — 

Zatím není jasné, zda se na místě, které údajní nálezci vytipovali vlak skutečně nachází. Už i místní úřady však věří, že ano. Pokud se najde, zůstává otázkou, jestli spolu s ním v podzemním tunelu zůstalo i zmiňované zlato a další věci či cennosti.

Nutno zmínit, že je tomu již 78 let, kdy „nacistický vlak plný zlata,“ měl být údajně zasypán v polském podzemí.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu