Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 26. února do 6. března

Publikuje: David Bárta — 26. 02. 2023
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 26. února do 6. března

Po zadní straně tlakové níže nad severovýchodní Evropou k nám bude proudit studený a vlhký vzduch od severu.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že na počátku týdne se do střední Evropy rozšíří výběžek tlakové výše nad Britskými ostrovy a příliv studeného vzduchu zeslábne. Ke konci týdne k nám mezi touto tlakovou výší a tlakovou níží nad severovýchodní Evropou začne proudit od severozápadu chladnější vzduch.

Předpověď na neděli:

Proměnlivá, převážně velká oblačnost, na většině území sněhové přeháňky. Na horách trvalejší sněžení. Odpoledne a večer ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, na jižní Moravě ojediněle až 5 °C, v 1000 m na horách kolem -5 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, zejména na Moravě místy s nárazy kolem 15 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

V noci a ráno se bude místy vyskytovat náledí. Na návětří severních hor napadne za neděli ještě kolem 25 cm nového sněhu. Od středních poloh se budou zejména na severní Moravě místy tvořit sněhové jazyky,“ uvedl meteorolog.

Předpověď na pondělí:

Oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno. Místy, zejména na horách sněhové přeháňky. Večer ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:

Jasno až polojasno, zpočátku místy oblačno až zataženo. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při sněhové pokrývce ojediněle kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na středu:

Jasno až polojasno, na severovýchodě později místy nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při sněhové pokrývce ojediněle kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Jasno až polojasno, zejména na severovýchodě místy přechodně nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při sněhové pokrývce ojediněle kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s večer zeslábne.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 17. – 25. února

Nikola Macáková — 17. 02. 2023
V čerstvém západním až severozápadním proudění budou přes střední Evropu přecházet jednotlivé frontální systémy.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

Zpočátku převážně polojasno, postupně přibývání oblačnosti a od severu místy občasné sněžení. „V nižších a zpočátku ve středních polohách i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, postupně 0 až 4 °C,“ doplnil ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu