Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 26. ledna – 3. února

Publikuje: Nikola Macáková — 25. 01. 2023
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 26. ledna – 3. února

Počasí u nás bude svým okrajem ovlivňovat rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu nad Středomořím, jihovýchodní a východní Evropou.

Týdenní předpověď počasí přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že v neděli počasí přechodně ovlivní od západu výběžek vysokého tlaku vzduchu. V dalších dnech v chladnějším a vlhčím čerstvém severozápadním, později západním proudění budou přes střední Evropu přecházet jednotlivé frontální systémy.

Předpověď na čtvrtek:

Zataženo až oblačno, jen ojediněle polojasno. Místy slabé sněžení. Zpočátku ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -5 °C. Slabý proměnlivý nebo severní vítr do 3 m/s.

Předpověď na pátek:

Většinou zataženo, v závětří severních a východních hor místy a přechodně až polojasno. Na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:

Většinou zataženo, v závětří severních a východních hor místy a přechodně až polojasno. Zpočátku na většině území, během dne místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Večer místy ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při slabém větru a zmenšené oblačnosti kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný severní, na Moravě a ve Slezsku až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách večer měnit na severozápadní. Na jihozápadě vítr slabý do 4 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až polojasno, místy přechodně zataženo. Ojediněle sněhové přeháňky. Večer od severozápadu přibývání frontální oblačnosti. Nejnižší noční teploty -4 až -9 °C, při zataženu nebo mírném větru kolem -3 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý severozápadní až západní vítr 1 až 4 m/s, na severu Moravy a ve Slezsku zpočátku mírný severovýchodní 2 až 6 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 16. – 23. ledna

David Bárta — 16. 01. 2023
Počasí bude ovlivňovat rozsáhlá brázda nízkého tlaku vzduchu. Ve středu bude postupovat přes střední Evropu k severovýchodu tlaková níže.

Předpověď na pondělí:

Oblačno až zataženo občas sněžení, během dne proměnlivá oblačnost sněhové přeháňky, pod 400 m srážky smíšené. Na horách sněžení trvalejší a vydatnější. Nejnižší noční teploty -1 až -5 , na Moravě při zeslabení větru a malé oblačnosti až -8 °C. Během noci od západu oteplování. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Čerstvý jihozápadní, postupně západní vítr 4 až 8 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Na horách tvorba sněhových jazyků

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Proměnlivá, převážně velká oblačnost, občas sněžení nebo sněhové přeháňky, na horách trvalejší a vydatnější sněžení. V nižších, přechodně středních polohách i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +4 °C,“  doplnil závěrem v předpovědi ČHMÚ.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Od středních poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách závějí

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu