Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 11. – 19. května

Publikuje: David Bárta — 11. 05. 2023
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 11. – 19. května

Slábnoucí okluzní fronta bude postupovat z Čech nad Německo. Severovýchod území bude i nadále ovlivňovat okraj tlakové výše nad severovýchodní Evropou.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že v závěru týdne bude počasí u nás ovlivňovat svým okrajem tlaková níže nad centrálním a západním Středomořím. V příštím týdnu bude tlaková níže postupovat z centrálního Středomoří do střední Evropy a zvolna se vyplňovat.

Předpověď na čtvrtek:

Většinou polojasno, v jihozápadní polovině území oblačno až zataženo, na jihozápadě místy občasný déšť. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na severovýchodě a východě místy kolem 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na jihozápadě kolem 15 °C, v 1000 m na horách kolem 11 °C. Na východě slabý, jinak mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s večer zeslábne.

Předpověď na pátek:

Oblačno až zataženo, v severní polovině území zpočátku zmenšená oblačnost. Místy déšť nebo přeháňky, v jihozápadní polovině území srážky četnější. Večer ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, při zmenšené oblačnosti až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, v jihozápadní polovině území kolem 13 °C. Slabý, během dne většinou mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:

Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle, během dne místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, při zmenšené oblačnosti až 19 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě vítr slabý proměnlivý do 3 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno. Ojediněle, od jihu postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, na severovýchodě až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na jihu a západě Čech kolem 14 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě zpočátku vítr slabý proměnlivý do 3 m/s.

Předpověď na pondělí:

Zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i s bouřkami. Odpoledne a večer ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při trvalejších srážkách kolem 14 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 1. – 9. května

Nikola Macáková — 01. 05. 2023
Počasí nad naším územím bude zpočátku ovlivňovat tlaková výše, která se přesune ze střední nad východní Evropu.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. „Na většině území, postupně jen místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C, při zmenšené oblačnosti až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C,“ doplnil závěrem ČHMÚ.

Zdroj: ČHMÚ, KOMO-PRAHA / Hujslová

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu