Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 1. – 9. května

Publikuje: Nikola Macáková — 01. 05. 2023
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 1. – 9. května

Počasí nad naším územím bude zpočátku ovlivňovat tlaková výše, která se přesune ze střední nad východní Evropu.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že od západu začne počasí ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu, která bude přes střední Evropu postupovat dále k východu. Za ní se od severozápadu rozšíří výběžek vysokého tlaku vzduchu a střední Evropa se bude nacházet na jižním okraji tlakové výše nad Skandinávií.

Předpověď na pondělí:

Jasno až polojasno. Přes den polojasno až jasno, postupně od západu přibývání oblačnosti a později odpoledne a večer na západě Čech místy déšť. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na severovýchodě četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, v 1000 m na horách kolem 12 °C. Slabý východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s. Postupně mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině přechodně s nárazy kolem 15 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Zejména na severovýchodě území se očekává přízemní mráz, který může poškodit teplomilnější vegetaci.

Předpověď na úterý:

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na Moravě a ve Slezsku až 18 °C. Zpočátku slabý jižní až jihozápadní, se bude měnit na mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:

Polojasno až oblačno, na východě zpočátku zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na západě a severozápadě až 0 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, na západě jen slabý.

Předpověď na čtvrtek:

Skoro jasno nebo polojasno, postupně oblačno. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pátek:

Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 24. dubna – 1. května

David Bárta — 24. 04. 2023
Přes naše území bude přecházet studená fronta a za ní k nám začne proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Místy přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 16 °C,“ dodává závěrem ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu