V Itálii se nacházejí skutečné klenoty: nejkrásnější jezera, která vás okouzlí

Publikuje: Nikola Macáková — 03. 06. 2023
Zdroj: (redakční text)
Úvodní stránka » Magazíny » V Itálii se nacházejí skutečné klenoty: nejkrásnější jezera, která vás okouzlí

Itálie je země plná přírodních krás a neuvěřitelných jezer, která ji obklopují a patří mezi nejúchvatnější místa na světě.

Tématu se věnuje web ourescapeclause.com s tím, že krásy Itálie můžeme pozorovat od úchvatných horských jezer, která jsou obklopena vrcholky Alp, až po idylická jezera v údolích, každý kout Itálie nabízí jedinečné a kouzelné jezerní scenérie. Připojte se nyní na naše cestovatelské dobrodružství a objevujte nejkrásnější italská jezera. Připravte se na fascinující zážitek, který vás okouzlí. Tato cesta může posloužit i jako skvělá inspirace pro vaši letní dovolenou.

Lago di Como
Lago di Como je nejhlubší jezero v Itálii a jedno z nejkrásnějších na světě. Nachází se v regionu Lombardie a je obklopeno dramatickými horskými vrcholy. Kromě malebných městeček Bellagio a Varenna, které jsou ideální pro procházky úzkými uličkami a ochutnávku místní kuchyně, je zde spousta dalších aktivit. Můžete se vydat na horskou túru, projet se lanovkou na vyhlídkové body s panoramatickými výhledy nebo si pronajmout loďku a prozkoumat jezero z vody.

Lago Maggiore
Lago Maggiore leží na severu Itálie, nedaleko švýcarských hranic. Kromě návštěvy Borromean Islands, které jsou skutečnou perličkou jezera, si můžete prohlédnout také zámek Rocca di Angera. Tento historický klenot nabízí fascinující výhled na jezero a okolní krajinu. Pro milovníky botaniky je tu také známá zahrada Villa Taranto, kde můžete obdivovat rozsáhlé sbírky květin a rostlin.

Italské jezero Lago Maggiore. Zdroj: minree ze služby PixaBay

Lago di Garda
Lago di Garda je největší jezero v Itálii a rozprostírá se mezi regiony Lombardie, Trentino a Veneto. Kromě vodních sportů jako windsurfing, kitesurfing a plachtění, můžete si užít pěší túry po horských stezkách kolem jezera. Riva del Garda nabízí nádhernou promenádu, historické budovy a možnost výletů na nedaleké vrcholky. Sirmione je dalším oblíbeným místem s termálními lázněmi a impozantním hradem, který stojí na poloostrově.

Lago d’Iseo
Lago d’Iseo je menší jezero nacházející se také v Lombardii. Jeho hlavní atrakcí je ostrov Monte Isola, který si zaslouží návštěvu. Můžete se vydat na procházku nebo jízdu na kole kolem ostrova a obdivovat malebné vesničky a olivové háje. Místní kuchyně je založena na čerstvých rybách, takže určitě si vychutnejte nějaké místní speciality.

Všechna tato jezera nabízejí také možnosti vodních sportů, jako je plavání, rybaření a jízda na lodi. Můžete si pronajmout loďku nebo se připojit k organizovaným výletům, které vám umožní objevovat jezero z různých perspektiv.

Hora a jezero Lago d’Iseo. Zdroj: matzlanz ze služby PixaBay

Lago di Orta
Lago di Orta, nacházející se také v regionu Piemont, je skrytým pokladem Itálie. Toto malé jezero je obklopené horami a leží nedaleko Lago Maggiore. Městečko Orta San Giulio, které se nachází na břehu jezera, je malebné a plné historických staveb. Procházejte úzkými uličkami a objevujte zákoutí plné barokních kostelů a paláců. Největší atrakcí je ostrov San Giulio, který je domovem benediktinského kláštera a krásné baziliky. Můžete se vydat na procházku kolem ostrova a vychutnat si klid a pohodu tohoto okouzlujícího místa.

Toto jezero je často méně navštěvované než jeho slavnější sousedé, což mu dodává autentičnost a klid. Pokud hledáte romantické a klidné místo, kde se můžete ztratit v kráse přírody a historie, Lago di Orta je ideální volbou.

Co dělat v okolí?
V okolí jezer najdete také bohaté kulturní dědictví, historické památky a lákavé vinice. Můžete navštívit malebná městečka, jako je Como, Stresa, Bardolino nebo Peschiera del Garda, a objevovat jejich historická centra, kostely a muzea.

Nezapomeňte si také vychutnat místní kuchyni, která je bohatá na čerstvé mořské plody, těstoviny, sýry a lahodné víno. Italové jsou známí svou vášní pro jídlo, takže si pochutnejte na tradičních pokrmech a dezertech.

S těmito tipy na výlety v okolí nejkrásnějších italských jezer si můžete naplno užít jejich přírodní krásu, historii a kulinářské dobrodružství. Ať už se rozhodnete navštívit jedno nebo více jezer, budete zaručeně ohromeni jejich neuvěřitelnou překrásnou.

DŘÍVE JSME PSALI:

Místa a turistické destinace, které proslavil Instagram

David Bárta — 09. 03. 2023
Místa na světě, která se díky internetové aplikaci Instagram stala vyhledávanou světovou turistickou destinací.

Pamatujte, že v sezóně zde mohou být davy turistů. Proto se vyplatí vyrazit spíše až v září či říjnu, nebo naopak v dubnu či květnu. Sice budou možná některé podniky ještě zavřené, ale užijete si zde skutečný božský klid, který zde jindy jen stěží zažijete. Navíc je Itálie od nás skutečně jen několik hodiny jízdy autem, takže se tento výlet dá zvládnout i s menšími dětmi nebo domácími mazlíčky,“ dodává web.

Použité zdroje: ourescapeclause.com,
Text/Překlad: Jana Horká
– red.)

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu