Tereza Ramba a Jan Cina budou mít svoji hvězdu na zlínském Chodníku slávy

Publikuje: Nikola Macáková — 20. 04. 2023
Úvodní stránka » Magazíny » Tereza Ramba a Jan Cina budou mít svoji hvězdu na zlínském Chodníku slávy

Chodník slávy před zlínským Velkým kinem ozdobí letos nové hvězdy. Ponesou jména Tereza Ramba a Jan Cina.

Tradiční akce Zlín Film Festivalu a Kapky naděje se uskuteční v úterý 6. června během 63. ročníku zlínského filmového festivalu. O události dnes informovala náš magazín Kateřina Martykánová, tisková mluvčí ZFF.

Projekt Chodník slávy je součástí doprovodného programu již od roku 2006. Pořadatelé Zlín Film Festivalu společně s Nadačním fondem Kapka naděje se letos společně rozhodli, že se majiteli nových hvězd před Velkým kinem stanou herečka Tereza Ramba a herec Jan Cina. Tohoto ocenění se každý rok dostává osobnostem, které svoji filmovou kariéru zahájili v útlém věku a stali se z nich úspěšní představitelé herecké profese.

Herečka Tereza Ramba se už návštěvy Zlín Film Festivalu nemůže dočkat. „Zlín mám moc ráda, dlouho jsem zde natáčela seriál pro Českou televizi Znamení koně, takže se těším na vzpomínky,“ uvedla herečka a doplnila, že odhalení hvězdy je pro ni velká pocta. „Škoda že si ji nemohu vzít domů, před baráček na chodník by se mi krásně hodila,“ dodala s nadsázkou Tereza.

Tereza Ramba. Autor/zdroj: Víťa Ramba / FILMFEST, s.r.o. (publikováno se svolením autora)

Tereza patří k nejobsazovanějším českým herečkám. Máme proto velkou radost, že si v nabitém programu našla čas a přijede do Zlína,“ řekla umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová a dodala, že před kamerou se Tereza dříve Voříšková debutovala v roce 2006 v teenagerovské komedii Rafťáci. Tehdy jí bylo 16 let a od té doby natočila bezmála čtyřicet filmů a seriálů. Za hlavní ženskou roli ve filmu Vlastníci získala v roce 2020 Českého lva.

DŘÍVE JSME PSALI:

Tereza Ramba v boji s alkoholem!

Nikola Macáková — 16. 04. 2023
Jaký umělecký počin se právě chystá? V těchto dnech se natáčí film pod vedením zkušeného režiséra Dana Svátka v hlavní ...

Herec Jan Cina se do Zlína na festival vrací už po několikáté. Zahrál si rolí princů v pohádkách Slíbená princezna, Kouzla králů nebo Čertí Brko a přiznal, že ho lákají i další pohádkové postavy jako skřítky, čaroděje, čerty a podobné potvůrky. „Poprvé jej diváci mohli vidět ve 14 letech v televizním filmu Únos domů, ve stejném roce potom ve snímku Zdeňka Tyce Smradi,“ připomněla Markéta Pášmová.

Také Jan Cina neskrýval radost z hvězdy, kterou považuje za ocenění jeho dosavadního hereckého i lidského fungování. „Hvězda mi zároveň připomíná pozlátko hereckého světa a všeho kolem něj. Na chodníku bude taková padlá hvězda, která by mohla lítat ještě po obloze, ale díky upadnutí, si ji budu a budeme moci prohlédnout pěkně zblízka. Snad se hned neošlape…,“ doufá Jan Cina.

Odhalení hvězd na Chodníku slávy před zlínským Velkým kinem pro Kapku naděje se uskuteční v úterý 6. června v 16:00 hodin a je každoroční nedílnou součástí doprovodného programu festivalu,“ doplnila závěrem mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

HISTORIE PROJEKTU – HVĚZDY NA ZLÍNSKÉM CHODNÍKU SLÁVY

2006 Tomáš Holý (in memoriam), Žaneta Fuchsová, Michal Kocourek

2007 Mahulena Bočanová, Ivan Jandl (in memoriam)

2008 Dana Morávková, Jan Čenský, Lucie Vondráčková

2009 Tereza Brodská, Ondřej Kepka

2010 Michaela Kuklová, Filip Renč

2011 Jiřina Bohdalová, Michal Dlouhý, Vladimír Dlouhý (in memoriam)

2012 Zuzana Bydžovská, Jan Kraus

2013 Sandra Nováková, Marek Eben

2014 Magda Reifová, Michal Suchánek

2015 Lucie Zedníčková, Jan Potměšil

2016 Klára Pollertová-Trojanová, Jiří Strach

2017 Karel Smyczek, Pavlína Mourková

2018 Ivana Andrlová, Maroš Kramár

2019 Helena Vondráčková, Jan Hrušínský

2020 Vojtěch Kotek, Jiří Mádl

2021 Anna Geislerová, Klára Issová

2022 Barbora Seidlová, Jan Šťastný

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu