Online hra GTA má stále více svých příznivců, proč?

Publikuje: Nikola Macáková — 23. 04. 2023
Zdroj: (redakční text)
Úvodní stránka » Magazíny » Online hra GTA má stále více svých příznivců, proč?

Začneme známou a do dnes u mnoha hráčů v hráčském online světě velice oblíbenou hrou GTA. Proč zrovna Grand Theft Auto?

Grand Theft Auto V (zkráceně GTA V) je akční adventurní hra vyvinutá společností Rockstar North a vydaná společností Rockstar Games. Jedná se o jednu z nejúspěšnějších a nejlépe hodnocených her v historii, která byla původně vydána v roce 2013 pro herní konzole PlayStation 3 a Xbox 360, a později i pro PlayStation 4, Xbox One a PC,“ uvádí k tématu otevřená encyklopedie Wikipedia.

GTA V se odehrává ve fiktivním otevřeném světě Los Santos, který je založen na Los Angeles, a nabízí hráčům volnost a možnost prozkoumávat rozsáhlé město, provádět různé akce, plnit mise a interagovat s různými postavami. Hratelnost je založena na akčních scénách, střílečkách, jízdě auty, plavání, létání a dalších akcích, které hráče zasáhnou do akčního a dobrodružného příběhu.

Jedním z významných prvků GTA V je také jeho online multiplayerový režim Grand Theft Auto Online, který hráčům umožňuje hrát s ostatními hráči po celém světě. Grand Theft Auto Online nabízí různé aktivity, jako jsou misí, závody, souboje, obchodování s nemovitostmi, vytváření vlastního postavu a mnoho dalšího.

GTA V získal velkou popularitu a obdržel mnoho pozitivních recenzí za svou grafiku, hratelnost, příběh a rozsáhlý otevřený svět. Hra také získala mnoho ocenění za svůj design, zvuk, herecké výkony a inovace v herním průmyslu.

Co se týče ceny, cena GTA V se může lišit v závislosti na platformě, na kterou je hra zakoupena. Obvykle se cena liší mezi různými platformami, jako jsou herní konzole a PC, a může se také měnit v závislosti na tom, zda jde o fyzickou kopii hry nebo digitální verzi.

Celkově lze říci, že GTA V je jedna z nejúspěšnějších a nejlépe hodnocených her v herním průmyslu, která stále drží silnou pozici a má velkou fanouškovskou základnu.

Příběh hry GTA V.

Michael De Santa, (dříve Michael Townley) společně se svým parťákem Trevorem tvořili kdysi v North Yanktonu v Ludendorffu (městečko ve hře) úspěšnou dvojici bankovních lupičů, ovšem Michael se chtěl vzdát zločineckého života a zajistit sobě a své rodině nový a lepší život, tak jednoho dne uzavřel tajnou dohodu s agentem FIB Davem Nortonem, že bude u bankovní loupeže falšovat svou smrt (Norton zabije Michaela, což značně zvedne jeho kariéru, jelikož zabil nejhledanějšího lupiče v USA).

Jednoho dne tedy Michael a Trevor společně s komplicem Bradem šli vykrást banku, ovšem neproběhlo vše podle plánu. Během přestřelky s policií byl postřelen jejich komplic Brad (zraněním nakonec podlehl a zemřel), následně jiná střela zranila Michaela (což bylo plánované) a Trevor se dal na útěk, a dalších 9 let žil v ústraní v poušti v domnění, že Michael je mrtvý. Michael tak falšoval svoji smrt (místo něho byl pochován Brad do jeho hrobu), Dave Norton mu změnil identitu, příjmení na De Santa. Michael se společně se svou rodinou přestěhoval do luxusní vily v Los Santos.

Devět let po neúspěšné bankovní loupeži žije Michael (stále krytý dohodou s FIB agentem Davem) se svou rodinou v Los Santos. Život je tam pro něj dost depresivní, jelikož jeho žena Amanda ho pořád podvádí a se svými dospívajícími dětmi si Michael moc nerozumí. Při jedné z misí se seznámil s pouličním kriminálníkem Franklinem Clintonem, který původně chtěl ukrást auto jeho syna. Michael mu to odpustil a vzal ho tak pod svá křídla. Kompenzoval si tak špatný vztah se svým vlastním synem.

Následně se Michael dozvěděl, že mu manželka Amanda byla nevěrná s jejím tenisovým instruktorem. Michael jej pronásledoval až k luxusní vile, kterou v návalu vzteku zničil. Až poté se dozvěděl, že vila nebyla jeho, ale manželky mexického drogového bosse Martina Madraza, který po Michaelovi požadoval odškodné ve výši 9 milionů dolarů. Tato událost tak Michaela donutila k tomu, aby se vrátil na dráhu zločinu. Protože neměl dostatek peněz na zaplacení škody, rozhodl se, že vykrade klenotnictví. Jako komplice a parťáka si samozřejmě vybral Franklina. Tato událost ale vzbudila velkou pozornost jak u FIB, tak u Michaelova dávno ztraceného a zmizelého komplice Trevora, který žil mezitím roky v ústraní v poušti ve svém přívěsu a vedl docela podprůměrný život. Stal se agresivním a psychicky labilním psychopatem, který zabil protagonistu Jonnyho Klebitze (z datadisku GTA IV TLaD), který se společně se svým motorkářským gangem a přítelkyní Ashley přestěhoval do Trevorova bydliště a začali se mu míchat do jeho kšeftů. Trevor je zabil a celý motorkářský gang zlikvidoval.

Trevor byl šokovaný, když zjistil že Michael žije. Proto ho v Los Santos vyhledal a od této chvíle to šlo s Michaelem z kopce. Rodina jej opustila a Michael musel kvůli své účasti na loupeži zlatnictví dělat různé úkoly např. pro FIB (parodie na FBI), která by jej jinak nemohla udržet pod dřívějším krytím,“ uvádí k tématu Wikipedia.

Ocenění

V hráčském hlasování v anketě INVAZE 2013 na herním webu Hrej.cz obsadilo Grand Theft Auto V hned 1. místo v kategorii Nejlepší akční hra se ziskem 213 hlasů (28 %). V INVAZI 2014 pak jeho edice pro konzole nové generace vyhrála kategorie Nejlepší hra roku 2014 (1492 hlasů) a Nejlepší 3rd person akce (1850 hlasů).

Takový úspěch GTA Online jsme nečekali, přiznává vývojář z Rockstar Games

O hře v rozhovoru pro GamesRadar popovídal Scott Butchard, který dohlížel na celkový design. “Nikdy jsme nedoufali, že po deseti letech stále pojedeme dál,” svěřil se. “Takový úspěch GTA Online jsme nečekali,uvedl vývojář.

V Rockstar Games se nyní usilovně pracuje na dalším dílu, to ale neznamená, že by vývojáři zanedbávali ten aktuální. Butchard ostatně naznačil, že mají s online částí velké plány. Zároveň potvrdil, že se design jednotlivých updatů poměrně zásadně změnil. “Když se ohlédnu zpět, na začátku jsme GTA Online tlačili hlavně jako multiplayerový zážitek – ať už šlo o kooperaci, nebo kompetitivní hru, mysleli jsme si, že musíme hráče nahnat do sdíleného prostoru.” Tento přístup se ale změnil! “Postupem času jsme si uvědomili, že velká část zážitku vyznívá lépe, když nabídneme více prostoru k tomu, aby si jej hráči mohli vychutnat individuálně,” dodal krátce Scott Butchard.

Připravovaná online novinka GTA VI.

GTA VI, což je zkratka pro Grand Theft Auto VI, je očekávaná online hra z populární série akčních her Grand Theft Auto, jak již bylo zmíněno od společnosti Rockstar Games. Tato hra je jednou z nejvíce očekávaných her v digitálním světě a mezi hráči po celém světě vyvolává velký zájem.

Jelikož se jedná o online hru, je pravděpodobné, že bude nabízet rozsáhlý otevřený svět, kde hráči budou mít možnost prozkoumávat velké město, plnit mise, provádět různé akce a interagovat s ostatními hráči. Podobně jako u předchozích dílů série Grand Theft Auto, můžeme očekávat, že hra nabídne bohatý příběh, rozmanité postavy, akční hratelnost a mnoho dalších funkcí.

Bohužel však Rockstar Games zatím nepotvrdil oficiální datum vydání GTA VI. ani žádné podrobnosti o hře. Informace o ceně hry jsou také zatím neznámé, neboť vývoj a marketingové plány se mohou časem měnit a ceny her se mohou lišit v závislosti na regionu, platformě a vydavateli.

S ohledem na velký zájem hráčů o GTA VI. se očekává, že hra bude mít skutečně velký dopad na herní komunitu a nabídne nové funkce, technologie a zážitky pro hráče po celém světě. Nicméně, až do oficiálního oznámení ze strany Rockstar Games, zůstáváme s očekáváním a spekulacemi o tom, co GTA VI. přinese.

Použité zdroje: Wikipedia, Hrej.cz, rockstargames.com
(redakční text)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu