Jak nejlépe pečovat o svůj telefon? Co je potřeba udělat k tomu, aby vám co nejdéle vydržel?

Publikuje: David Bárta — 29. 12. 2022
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Magazíny » Jak nejlépe pečovat o svůj telefon? Co je potřeba udělat k tomu, aby vám co nejdéle vydržel?

Pokud chcete, aby vám smartphone fungoval v tom časově nejširším možném měřítku, tak nutně potřebujete se o něj starat. Jak to udělat?

Důležitost vnějšího vyčištění

Každý den se snažte velmi pečlivě vyčišťovat vnější displej smartphonu. Jak nalézt vhodný přípravek? Podle webu epochaplus.cz byste v žádném případě neměli používat přípravek s obsahem alkoholu. Displej telefonu je k tomuto obsahu stejně náchylná jako k obsahu bělidla či oleje. Pomocí těchto obsahu si nenávratně poškodíte displej. Neutírejte displej papírovými kapesníky nebo toaletním papírem.

Musíte použít přípravky přímo určené pro čištění telefonu. Utírejte displej speciálním hadříkem.

Ochranné sklo

Pro větší životnost telefonu rozhodně nezapomeňte si pořídit pevné ochranné sklo. Displej je velmi křehká záležitost a pokud nechcete vyhodit další peníze z okna, tak si pro větší bezpečí kupte kvalitní ochranné sklo. Po pořízení ochranného skla pravidelně kontrolujte displej telefonu. Při každém pádu zkontrolujte stav displeje. I sebemenší poškození displeje se vám mohou v budoucnosti vymstít v cosi většího. Proto nic nepodceňujte.

Pouzdro

Další neodmyslitelnou věcí je koupit si odolné pouzdro, jež bude váš telefon chránit před pádem zadní části telefonu.

Pozornost každému detailu

Nemyslete si, že pořízením ochranného skla tato péče končí. Všímejte si všech prasklin nebo škrábanců. Neboť tyto zdánlivě malicherné detaily hrají velkou roli. Mohou totiž mít hlavní vliv na vnitřní fungování telefonu. Vzhledem k tomu, že nemáme přehled o stavu vnitřního poškození telefonu, tak se domníváme, že je vše v pořádku. Ale není to tak. Proto zpozorněte jestliže vidíte jakýkoliv škrábanec či prasklinu.

Dokonalá kondice

V mnoha smartphonech, zejména systému Android, tak se nacházejí zbytečné a nepodstatné mobilní aplikace. Tyto aplikace poté zatěžují paměť telefonu. Což má negativní vliv na výkon a kondici telefonu. Musíte mít veškerý přehled o svém telefonu a starat se o něj jako o své druhé miminko. Tedy s láskou a něžnou péčí. Pokud tedy reálně nepoužíváte některé aplikace, tak okamžitě jej odstraňte ze zařízení.

Dále kontrolujte galerii fotek. Dnešní společnost se nadchla neustálým focením všeho možného, díky čemuž vzniká tuny fotek, které opět mohou ztěžovat výkon telefonu. Je potřeba procházet jednotlivě fotky a opravdu si dát záležet na tom, které fotky si necháte na delší dobu svého života. Jsou fotky, které by už dávno měly být z vašeho smartphonu odstraněny a stále dosud nejsou. Zbytečně tak zpomalují výkon vašeho telefonu. Nechte si v telefonu jen fotky, které charakterizují vaše důležité životní vzpomínky nebo-li silně zaryté životní mezníky.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu