Jak a co si pořídíte v obchodech Duty free

Publikuje: David Bárta — 02. 10. 2022
Úvodní stránka » Magazíny » Jak a co si pořídíte v obchodech Duty free

Není žádným tajemstvím, že bezcelní obchody jsou mezi kupujícími velmi oblíbené. Můžete zde získat kvalitní věci, nepodléhající daním?

Taková prodejní místa se obvykle nacházejí na letištích, příhraničních oblastech a na výletních lodích. Úspory z nákupu zboží v nich dosahují asi 20%. Existují však určité kategorie produktů, u nichž je cena zjevně příliš vysoká. Tato skutečnost vyvolává v myslích lidí logickou otázku, co je výhodné koupit v Duty Free.

Alkohol a tabák

Tyto kategorie výrobků zastoupených v bezcelních obchodech představují asi 70% celosvětového prodeje. To není překvapivé, protože takové položky podléhají maximálním daním z maloobchodního prodeje, což vede k téměř dvojnásobnému zvýšení jejich hodnoty. Zakoupením alkoholických nápojů a tabákových výrobků za body Duty Free můžete ušetřit 25-50% z plné ceny zboží.

Neméně důležitý je objem lahve s alkoholem. Podle statistik lidé upřednostňují konzumaci nápojů v malých nádobách, aby je mohli prezentovat jako dárek nebo nové výrobky, které sami ochutnávají. V tomto ohledu se lahve, jejichž objem přesahuje 0,5 litru, prodávají s dalšími slevami, což je pro kupující hmatatelnou výhodou..

Při výběru nápoje musíte věnovat pozornost zemi původu. Je zcela zřejmé, že náklady na místní alkohol ve srovnání s dováženými výrobky budou atraktivnější. Je důležité si uvědomit, že výrobky od různých výrobců se mohou mírně lišit v designu a chuti. Tato skutečnost by však neměla vyvolávat pochybnosti o pravosti alkoholu, protože v Duty Free se prodávají pouze osvědčené značky. Pokud porovnáme výrobky podle síly, pak se nápoje s vysokým obsahem alkoholu, jako je koňak, rum, whisky, vodka atd., Považují za ekonomičtější.

Pokud jde o tabákové výrobky, stojí za to je zakoupit v Duty Free alespoň ze dvou důvodů. Za prvé, v bezcelních obchodech najdete takové značky cigaret, které se do naší země jednoduše nedovážejí. Druhý důvod spočívá v pravosti tabákových výrobků. Zakoupením v Duty Free můžete vyloučit veškeré pochybnosti o kvalitě produktu. Pokud jde o cenu zboží této kategorie, je spravedlivé říci, že se příliš neliší od cen v městských supermarketech.

Parfémy a kosmetika

Vzhledem ke skutečnosti, že složení parfémů, toaletní vody a dalších komoditních položek zahrnuje složky obsahující alkohol, dosahují úspory ze zrušení cel asi 10–15%. Ale to zdaleka není jediný důvod, proč byste měli nakupovat parfémy a kosmetiku v Duty Free. Odborníci na bezcelní nakupování si dobře uvědomují pojem „cestovní sada“. Tento cizojazyčný výraz se vztahuje na sady vytvořené z různých kosmetických prostředků a parfémů v malých baleních. Výrobci vyrábějí podobné výrobky speciálně pro prodej prostřednictvím systému Duty Free.

Nákup cestovní sady dává člověku jedinečnou příležitost získat širokou škálu luxusních kosmetik a parfémů za atraktivní cenu. Je třeba poznamenat, že řada známých výrobců, kteří vydávají nový produkt, jej prodává výhradně prostřednictvím bodů Duty Free. Po nějaké době nebo po dosažení určité úrovně prodeje produkt přechází do maloobchodu. Kupující bezcelních obchodů se tak mohou stát prvními majiteli právě vydaných vůní nebo kosmetických výrobků. Jak je uvedeno výše, originalita prezentovaného zboží by neměla být zpochybňována. Na podporu této skutečnosti poskytujeme kupujícímu recenzi parfémů zakoupených v Duty Free.

Šperky

Úspora při nákupu zboží této kategorie je asi 15% a závisí na specifikách země, která produkt prodává. Šperky si můžete koupit za nejatraktivnější cenu v bezcelních bodech na Středním východě, zejména v SAE. Podle statistik hraje styl a autorský design zvláštní roli při výběru šperků pro kupující..

Mimochodem, tato kategorie zboží zahrnuje také hodinky a luxusní šperky. Získání těchto produktů do sortimentu bezcelních obchodů však spíše souvisí s jejich nákupem než s atraktivitou ceny. Hodinky a šperky jsou skvělým dárkem pro rodinu a přátele a možnost jejich nákupu v procesu čekání na přistání vytváří další pohodlí pro lidi.

Nákupní omezení

Poté, co přišlo do cenného obchodu a potěšilo ho vidět, mnoho turistů začíná horečně nakupovat všechno v řadě. To však nestojí za to, protože i v místech bezcelního obchodování existují určitá omezení, která by měla být zohledněna. Ano, a bude třeba počítat s celními pravidly země. Zvažte nejběžnější restrikční skupiny:

Dostupnost pasu a palubního lístku. Bez těchto dokumentů není možné provést nákup v Duty Free. Pokud jde o nákupy, musíte se znovu ujistit, že jsou po ruce.
Počet kusů zakoupeného zboží. Mnoho bezcelních obchodů ukládá omezení pro hromadné nákupy. Nemůžete tedy zakoupit více než 10 pozic zboží stejné značky nebo produktů patřících do určité kategorie (parfémy, kosmetika, alkohol atd.).

Celková částka nákupu. Ve většině obchodů existuje určité omezení nákladů na zakoupené zboží, které přímo závisí na zemi umístění prodejny. V USA je tedy tento limit 400 $ na kupujícího. Pokud celkové výrobní náklady přesáhnou deklarovanou částku, účtují se daně a cla za položky, které se nehodí do zavedeného „rámce“. V tomto ohledu byste měli před zahájením nákupu objasnit pravidla u zaměstnanců obchodu.

DŘÍVE JSME PSALI:

David Bárta — 

Dovoz a vývoz určitých kategorií zboží. Přeprava věcí, jako je alkohol, tabák, čaj, káva, parfémy a některé další položky, může být omezena celními předpisy zemí. Cestující se proto musí před cestou zeptat na složení a typ zakázaných produktů. Zboží zakoupené v Duty Free není vždy možné přepravit do země, což je spojeno s překročením stanovených limitů. Pro Rusko jsou tedy normy 200 cigaret a 2 litry alkoholu jakékoli síly na osobu. Obecně by množství dovážených komodit nemělo překročit 1000 eur a jejich hmotnost – 50 kg.

Směnný kurz v době platby. Pokud peněženka kupujícího obsahuje bankovky různých zemí, měla by být stanovena nejvýhodnější možnost výpočtu. Můžete to provést přečtením směnného kurzu obchodu. Je důležité zmínit, že v Duty Free je možné platit za nákupy s různými peněžními jednotkami současně. Toto pravidlo dává turistům atraktivní příležitost, jak se zbavit měny, která nemá v jejich domovině zvláštní hodnotu.

Závěrem je třeba poznamenat, že před nákupem produktu ve službě Duty Free byste se měli zeptat na jeho přibližné náklady v maloobchodních prodejnách. V opačném případě riskuje turista místo úspory vlastních peněz přeplacení impozantní částky. Do kategorie zboží s jasně předraženými cenami tedy patří suvenýry a jídlo. Nenechte se však naštvat, pokud nakupování v bezcelních obchodech nepřineslo očekávané výhody. Duty Free není koneckonců pouze příležitostí ke koupi zboží za atraktivní cenu, ale také nezapomenutelné emoce z výběru dárků pro sebe a své blízké.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu