Inspirovaly keltské báchorky o vzniku legendární pověsti hory Blaník? Je velitelem keltského vojska Svatý Václav?

Publikuje: David Bárta — 07. 01. 2023
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Magazíny » Inspirovaly keltské báchorky o vzniku legendární pověsti hory Blaník? Je velitelem keltského vojska Svatý Václav?

Co inspirovalo tuto pověst na českém území? Byl to příchod Keltů? Tento magicky vrcholek patří k nejsilnějším energetickým místům na našem území.

Dá se říct, že toto místo patří k nejvýznamnějším místům. Scházejí se zde lidé z různých pracovních odvětví a oborů. Pokud existuje místo, kde se například schází skupina nejznámějších českých a možná i zahraničních senzibilů a léčitelů, tak je to bezesporu toto místo.

Silné energetické místo

Známý web Epocha.cz informuje své čtenáře, že hora Blaník zde působí již od 5. století př.n.l. Respektive se jedná o keltské hradiště, který se skládá z kruhového obrazce. Toto hradiště působí na kolemjdoucí návštěvníky velmi silným a magickým dojmem. Můžeme cítit, že architektura není postavena česky smýšlejícím člověkem, ale člověkem s cizokrajnou odvěkou energií.

Keltská sekta

Podle dochovaných pověstí o této hoře a podle místních lidí, tak se tvrdí, že keltští mágové dosud spí v samém jádru hory Blaník. Prý se probudí až bude českému národu nejhůř. Jde hlavně o vojsko, které chrání Čechy od nejvyššího nebezpečí. Zajímavé je, že velitelem tohoto vojska je sám svatý Václav.

Součástí předávání tradic od vzniku této posvátné hory se tyto slavné báchorky předávají z rodiny od rodiny. Od potomků k potomkům. Také se traduje, že keltové zde zrodili svůj první esoterický kult. O co přesně šlo? Chtěli pouze na sebe upoutat pozornost? Nebo šlo o něco víc?

Blaničtí rytíři

V době nejhorších časů se tito rytíři probudí a vyrazí proti nepřátelům. Jelikož se jedná o velmi zdatnou a silnou skupinu lidí, tak protivníka porazí a v česku opět nastane mír a klid.

Malý rybník

Součástí hory je i malý rybník, který pochází ze středověkého období. Vznik tohoto rybníku se spojuje s dobytím místa Husity. Dále se zde také nachází poutní místo neboli kaple svaté Máří Magdalény. Návštěvníci mají z této kaple různé zkušenosti. Někdo vnímá, že po těle mu začnou proudit silné vibrace a husí kůže. Někdo naopak z tohoto místa nebývale prchá, protože může být toto místo na něj příliš silný.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu