Egypt: Čechy nejoblíbenější destinace pro skvělou dovolenou

Publikuje: Nikola Macáková — 08. 05. 2023
Zdroj: (redakční text)
Úvodní stránka » Magazíny » Egypt: Čechy nejoblíbenější destinace pro skvělou dovolenou

Egypt, je transkontinentální země překlenující severovýchodní roh Afriky a jihozápadní roh Asie pozemním mostem tvořeným Sinajským poloostrovem.

„Egypt je středomořská země ohraničená pásmem Gazy (Palestina) a Izraelem na severovýchodě, Akabským zálivem a Rudým mořem na východě, Súdánem na jihu a Libyí na západě. Na druhé straně Akabského zálivu leží Jordánsko, přes Rudé moře leží Saúdská Arábie a přes Středozemní moře leží Řecko, Turecko a Kypr, přestože ani jedna z těchto zemí s Egyptem přímo nehraničí,“ uvádí Wikipedia.

Egypt je země, která láká turisty z celého světa. Nabízí nejen krásné pláže a moře, ale také bohatou historii a kulturu. Pokud hledáte luxusní dovolenou, Egypt je pro vás tou správnou volbou. Egypt je obecně a dlouhodobě Čechy nejoblíbenější a nejvyhledávanější destinace pro skvělou zaslouženou dovolenou.

Zde je několik tipů na nejoblíbenější a nejnavštěvovanější destinace v Egyptě.

Hurghada je jedním z nejpopulárnějších letovisek v Egyptě. Nachází se na pobřeží Rudého moře a nabízí krásné pláže s bílým pískem a tyrkysovou vodou. Turisté zde mohou vyzkoušet potápění a šnorchlování, protože korálové útesy jsou zde velmi bohaté a barevné. Kromě toho mohou turisté navštívit mnoho historických památek, jako jsou chrámy a pyramidy.

Další oblíbenou destinací je Sharm El Sheikh, které se nachází na jižním konci poloostrova Sinai. Toto letovisko je známé svými luxusními hotely a krásnými plážemi. Turisté zde mohou vyzkoušet potápění a šnorchlování, ale také další vodní sporty, jako je windsurfing a kitesurfing. Kromě toho mohou turisté navštívit mnoho historických památek, jako jsou kláštery a pevnosti.

TIP redakce: Pokud hledáte kulturní zážitek, navštivte Káhiru, hlavní město Egypta.

Gízská nekropole je nejstarší ze sedmi divů světa a jediný, který dosud existuje. Zdroj: Yasser Nazmi / CC BY-SA 3.0

Zde můžete navštívit mnoho historických památek, jako jsou pyramidy v Gíze a Sakkáře, ale také Egyptské muzeum, kde jsou vystaveny mnohé artefakty z doby faraonů. Kromě toho můžete v Káhiře ochutnat tradiční egyptskou kuchyni a nakupovat na místních trzích.

Délka letu z Prahy do Egypta se pohybuje kolem 4 hodin.

V Egyptě najdete mnoho luxusních hotelů, které nabízejí širokou škálu služeb, jako jsou wellness centra, bazény a soukromé pláže. Kromě toho jsou zde k dispozici různé sporty, jako je golf, tenis a jízda na koni. V Egyptě je mnoho krásných památek a míst, které stojí za to vidět. Pokud hledáte luxusní dovolenou, Egypt je pro vás tou správnou volbou.

Ubytování v Egyptě

V Egyptě je mnoho luxusních hotelů, které nabízejí all-inclusive služby.

Některé z nejlepších hotelů v Egyptě jsou:

  1. Four Seasons Resort Sharm El Sheikh – Tento luxusní resort se nachází v oblasti Sharm El Sheikh a nabízí nádherné výhledy na Rudé moře. Hotel nabízí all-inclusive služby, včetně plážových aktivit, wellness centra a vynikajících restaurací.
  2. Rixos Sharm El Sheikh – Tento luxusní resort se nachází v oblasti Nabq Bay a nabízí all-inclusive služby, včetně plážových aktivit, vodních sportů a wellness centra. Hotel má také několik restaurací a barů.
  3. Steigenberger Al Dau Beach Hotel – Tento luxusní hotel se nachází v oblasti Hurghada a nabízí all-inclusive služby, včetně plážových aktivit, wellness centra a vynikajících restaurací. Hotel má také několik bazénů a vodních skluzavek.
  4. Jaz Makadi Star & Spa – Tento luxusní hotel se nachází v oblasti Makadi Bay a nabízí all-inclusive služby, včetně plážových aktivit, wellness centra a vynikajících restaurací. Hotel má také několik bazénů a vodních skluzavek.
  5. Hilton Luxor Resort & Spa – Tento luxusní hotel se nachází v oblasti Luxor a nabízí all-inclusive služby, včetně plážových aktivit, wellness centra a vynikajících restaurací. Hotel má také několik bazénů a výhled na Nil.
Použité zdroje: Wikipedia (Egypt)
 (redakční text) *

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu