Vliv zdražování na rozpad manželství? Tři důvody k rozpadnutí vztahu

Publikuje: David Bárta — 09. 01. 2023
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Kokteil » Vliv zdražování na rozpad manželství? Tři důvody k rozpadnutí vztahu

V článku se dnes dozvíte, jakou podobu vlivu má inflace na mezilidské vztahy. A jaké, že jsou ty důvody?

Nejnovější příčina rozpadů manželství

Pro někoho byly tyto svátky divokou jízdou! Podle webu TN.cz se dlouhotrvající manželské páry rozpadávaly během vánočních svátků. Důvodem byla inflace. Podle odborníků byly tyto svátky extrémně psychicky náročné. Lidé jsou ve stresu a občas v tomto stresovém záchvatu učiní nečekaný a bolestivý krok. Jako je třeba právě rozpad manželství. Psychologové zaznamenali i vyšší počet hádek a konfliktů v rodinách.

Čím je to způsobeno?

Ať chceme nebo ne, tak nás zkrátka do nějaké míry ovlivňuje mediální aktuální dění. Někoho víc a někoho méně. Čili odborníci se domnívají, že na rozpad manželství má také vliv válka na Ukrajině či ekonomická krize. Lidé jsou zoufalí a neví co mají dělat. Protože díky zdražování některé rodiny byli nuceni si půjčit nemalou částku, aby udělali radost svému protějšku. Jenže má to svůj dopad. Momentálně se takový člověk trápí, protože z čeho splatí tuto půjčku?…

Další důvody rozpadu

Podle webu Novinky.cz existuje několik dalších důvodů kromě inflace, které mohou způsobit budoucí vztahovou škodu. Přestože podle nejnovějších statistik rozvodová bilance klesla, tak stále je dostatek rozpadajících se vztahů.

Netolerance

Mezi nejčastější důvody rozpadů vztahů je netolerance. Je to z toho důvodu, že lidé mají zkreslené představy o druhém partnerovi. Často mají vysoké nároky a chtějí, aby je druhý partner za každou cenu splnil.

Lidé přestali dělat kompromisy. Takže chtějí, aby se vztah ubíral cestou, kterou sami chtějí.

Nevěra

To je snad ten nejžhavější důvod, proč se lidé rozcházejí. Zejména manželé, když si navzájem slíbili, že dotyčný partner zůstane s věčnou láskou jen s ní….

Samozřejmě se častěji dopouští nevěry muž, než žena. Objektem jejich touhy často bývá kolega nebo kolegyně z práce. Ženám nejde o sex, ale o city. Chtějí se hlavně zamilovat. A u muže víme..

Domácí násilí

Dalším nejčastějším důvodem k rozvodu je domácí násilí. Poněvadž, když si muž „opíjí mozek“ a vrátí se domů, tak se stane cholerikem a vybíjí si své emoce na svou ženu. Nemusí se vždy jednat o násilí fyzické, ale o násilí psychické.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu