Ve Stonavě se střetla dvě vozidla, nehoda měla tragické následky

Publikuje: Nikola Macáková — 19. 09. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Ve Stonavě se střetla dvě vozidla, nehoda měla tragické následky

V neděli 18. září dopoledne zasahovali záchranáři, hasiči i policisté u smrtelné dopravní nehody na Karvinsku.

K zásahu ve Stonavě byly vyslány tři pozemní týmy záchranné služby ze základen v Havířově a Karviné, k misi vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Spolu se zdravotnickými záchranáři pracovali na místě události tři lékaři. O nehodě informoval redakci krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

V jednom z havarovaných vozidel zůstala zaklíněna padesátiletá žena. Utrpěla poranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla ještě před příjezdem posádek krajské záchranné služby.

„Vyprostit bylo nutno dvanáctiletého chlapce – byl při vědomí, zasahující lékař u něj zjistil zranění páteře, hlavy a horní končetiny. Po podání léků a uložení do podtlakové matrace byl ve vážném stavu předán v traumatologickém centru ostravské Fakultní nemocnice,“ sdělil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Čtyřiačtyřicetiletý muž utrpěl poranění hrudníku a břicha. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej záchranáři předali do další péče na chirurgické ambulanci nemocnice Havířov,“ doplnil k nehodě mluvčí záchranářů.

DŘÍVE JSME PSALI:

Nikola Macáková — 

Podle zjištění redakce serveru UdálostiExtra.cz u nehody zasahovali také profesionální hasiči, kteří zdravotníkům pomáhali s ošetřením a transportem zraněných osob. Následně hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla proti vzplanutí a dalšímu úniku provozních kapalin. Místo nehody bylo, po dobu zásahu záchranných složek neprůjezdné. Dopravu na místě řídili policisté, jak uvedl dopravní servis ŘSD.

Okolnosti této nedělní tragické nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu