V litvínovské chemičce ORLEN Unipetrol došlo k explozi, událost se vyšetřuje

Publikuje: Nikola Macáková — 23. 07. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V litvínovské chemičce ORLEN Unipetrol došlo k explozi, událost se vyšetřuje

Policisté a hasiči na místě středeční noční exploze výrobní technologie v litvínovské chemičce ORLEN Unipetrol zahájili vyšetřování. 

Zařízení explodovalo zatím z neznámých příčin ve středu 20. července, krátce před 23. hodinou. Hasiči měli požár brzy pod kontrolou, což uvedli na sociální síti s tím, že plně dohašen byl až v ranních hodinách. 

Výbuch si na místě vyžádal, dle zjištěných informací redakce zranění celkem čtyř lidí.

Jednalo se o zaměstnance litvínovské chemičky, kteří se v době exploze nacházeli v blízkosti výbuchu. Všichni utrpěli značné popáleniny a skončili v péči přivolaných záchranářů. Pro jednoho ze zraněných zaměstnanců musel přiletět ještě v nočních hodinách vrtulník pražské letecké záchranné služby, který muže přepravil urgentně do pražské nemocnice na popáleninové centrum, kam následně zamířili, po nezbytném ošetření a poskytnutí neodkladné přednemocniční péče i další tři pracovníci, kteří rovněž utrpěli popáleniny. Převezeni do pražské nemocnice byli pozemní cestou sanitkami záchranné služby.

V pátek 22. července uvedl k události mluvčí chemických závodů ORLEN Unipetrol Pavel Kaidl, že během zítřka, t.j. soboty 23. července se bude moci začít zjišťovat skutečný rozsah poškození. Rovněž by se měla předběžně odhadovat výše škod a délka stávajících oprav.

Teprve až v sobotu se vyšetřovatelé mohli bezpečně dostat na místo po obrovské středeční noční explozi, která otřásla celým Litvínovem. Výbuch a následný velký hluk, který nastal ve středečních nočních hodinách byl slyšet na desítky kilometrů, až ve vzdálených okolních obcích.

Policie aktuálně prověřuje podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Došlo podle ní k havárii, explozi a následnému požáru hydrokrakovací jednotky v rafinérii v Záluží u Litvínova.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu