Teplický primátor Hanza: na zahájení lázeňské sezony prožívám vždy na Oranžovém kole svou nejdelší minutu v roce

Publikuje: Nikola Macáková — 30. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Teplický primátor Hanza: na zahájení lázeňské sezony prožívám vždy na Oranžovém kole svou nejdelší minutu v roce

Teplický primátor Hynek Hanza. Na zahájení lázeňské sezony prožívám na Oranžovém kole Nadace ČEZ svou nejdelší minutu v roce.

UdálostiExtra.cz o tom dnes informoval mluvčí společnosti ČEZ pro severozápadní region Ota Schnepp s tím, že i když Oranžové kolo Nadace ČEZ mělo během zahájení Lázeňské sezony v Teplicích za souseda velmi silného konkurenta – velkoplošnou obrazovku s přímým přenosem boje o třetí místo na hokejovém mistrovství světa, nezůstalo za českým národním týmem pozadu. Zatímco hokejisté se radovali z bronzu, Salesiánské středisko Štěpána Trochty a spolek Zahálka Teplice ze „zlata“. To pro ně představovala celková částka 103 996 korun, kterou vyjelo na oranžových handbike ve 144 duelech 288 návštěvníků „lázeňské“, a to včetně primátora statutárního města Teplice Hynka Hanzy a Miroslava Svobody, ředitele Elektrárny Ledvice, kteří se utkali v předposledním duelu. Poslední pak tradičně patřil zástupcům obou obdarovaných organizací.

Salesiánské středisko Štěpána Trochty – dům dětí a mládeže působí v Teplicích už 30 let. Dětem a mládeži nabízí dva kluby k setkávání, kroužky, doučování, akce, tábory a nízkoprahové zařízení pro mládež. Podporuje a aktivizuje rodiny s dětmi, které se ocitly v obtížné situaci. Pro školy pak připravuje preventivní programy na podporu vztahů ve třídě, prevenci šikany a workshopy na konkrétní témata. Návštěvníci pro něj vyjeli 52 082 koruny.

„Najdete nás ve dvou městských částech, a to v Proseticích a Trnovanech. A právě v Trnovanech jsme zakoupili ruinu bývalých jeslí. Po přestavbě z ní vznikne Živý dům, tedy bezpečné prostředí, v němž si budou moci děti a mladí lidé hrát, učit se a růst společně s kamarády. Je tedy jasné, kam 52 082 koruny od Nadace ČEZ poputuje. Všem moc děkujeme za podporu,“ uvedl během předávání symbolických šeků Petr Kalas, ředitel salesiánské komunity v Teplicích.

O necelých dvě stě korun méně měl, respektive 51 914, druhý symbolický šek, který převzal Jakub Kraus, předseda spolku Zahálka – kulturní prostor.

„Vznikli jsme před dvěma lety s ambicemi podpořit kulturu v Teplicích a přinášet tak zajímavý program pro děti i dospělé formou dobré zábavy, relaxu i vzdělání. Náš tým pro všechny chystané aktivity zaměřené na oblast kultury, výtvarného umění, hudby, divadla, filmu, architektury, urbanismu a spousty dalšího připravuje prostor bývalého antikvariátu v ulici Vítězslava Hálka, proto Zahálka. Celou částku využijeme právě zde, děkujeme,“ řekl Jakub Kraus.

Oranžové kolo na Slavnostním zahájení lázeňské sezony v Teplicích bývá pravidelně a je pokaždé i svědkem duelu dvou osobností, za město primátora a za ČEZ ředitel nedaleké Elektrárny Ledvice. Bylo tomu tak i letos.

„Ať už jsem šlapal do pedálů stacionárního kola nebo nyní ovládal ručně handbike, je to pro mě vždy nejdelší minuta v roce. Nadaci ČEZ děkuji, že k nám s Oranžovým kolem na zahájení lázeňské sezony zajíždí pravidelně. Lidem z Teplic a okolí pak za to, že jim není pomoc druhým lhostejná. Ta minuta námahy za to stojí a obě letos vybrané organizace si jejich podporu zaslouží,“ kvitoval Hynek Hanza, primátor statutárního města Teplice. Pravděpodobně svou nejdelší minutu v roce pak potvrdil i Miroslav Svoboda, ředitel Elektrárny Ledvice: „Ale díky velmi dobrému pocitu stála za to. Určitě ho měli i všichni přede mnou. Tedy všech 288 jezdců na našich oranžových handbike, kteří pomohli dobré věci. Děkujeme.“

Duel osobností – Vlevo teplický primátor Hynek Hanza jedoucí pro spolek Zahálka, vpravo Miroslav Svoboda, ředitel Elektrárny Ledvice, který vyjížděl body pro Salesiánské středisko Štěpána Trochty. Jak se po skončení jízdy oba shodli, byla to pro ně nejdelší minuta v roce. Na snímku jsou v polovině svého závodu, který byl poměrně vyrovnaný a bodově (korunově) skončil v poměru 337:345.

Duel organizací – Sedadla handbike pochopitelně patřila i zástupcům obou obdarovaných organizací. Ale jak už to bývá u Oranžového kola Nadace ČEZ zvykem, nejeli za sebe, ale pro toho druhého. Vlevo Petr Kalas, ředitel salesiánské komunity v Teplicích, jel pro Zahálku a vpravo Jakub Kraus, předseda spolku Zahálka, pro Salesiánské středisko Štěpána Trochy. Jejich duel o pomoci tomu druhému byl velmi vyrovnaný, takže rozhodující byly až poslední dvě vteřiny. Bodově (korunově) skončil v poměru 375:372.

Rekordman na Oranžových kolech Nadace ČEZ. Zdroj: Ota Schnepp / ČEZ, a. s. (tiskový servis)

Rekordman – Absolutním rekordmanem všech dosavadních Oranžových kol na Slavnostním zahájení lázeňské sezony v Teplicích je Jaroslav Lafant z Teplic, který si dal v průběhu nedělního odpoledne hned čtyři jízdy. Dvakrát přitom překonal sám sebe, když po první jízdě (426) další dvě vylepšil na 488 a 506 (!) bodů. Počtvrté usedl k řídítkům už jen proto, aby nevyšel ze cviku a přidal ještě 481 bod. Jen díky jeho přičinění tak na ještě nerozdělené konto obou organizací přibylo téměř dva tisíce (1 901) korun.

S šeky – Předání symbolických šeků proběhlo na scéně na Ptačích schodech před koncertem rockové kapely Doctor P.P. Zleva: Miroslav Svoboda, ředitel Elektrárny Ledvice, Jakub Kraus, předseda spolku Zahálka, Petr Kalas, ředitel salesiánské komunity v Teplicích a primátor statutárního města Teplice Hynek Hanza.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu